Günay: Avrupa kendi değerlerine ters düşmüştür

Günay: Avrupa kendi değerlerine ters düşmüştür

AK Parti MKYK Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Günay, AKPM'nin kararıyla ilgili, "Çok ön yargılı bir sonuç olmuştur. Avrupa bu kararla kendi değerlerine ters düşmüştür." dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyesi Emine Nur Günay, AKPM'nin Türkiye'yi siyasi denetime alma kararına tepki gösterdi.

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKPM Genel Kurulu'nda Türkiye'nin tekrar siyasi denetim sürecine alınması yönündeki kararın son derece haksız olduğunu belirterek, konseyin teamülleri ve değerleri çerçevesinde değil, tamamen siyasi karar verdiğini kaydetti.

Bu kararı şiddetle kınadığını ifade eden Emine Nur Günay, "Çok ön yargılı, peşin hükümlü ve yanlı hazırlanmış bir rapor üzerine kurgulanmış bir sonuç olmuştur. Öncelikle Avrupa bu kararla kendi değerlerine ters düşmüştür." şeklinde konuştu.

"Haksız gerekçelerle alınan bu kararı kınıyorum"

Türkiye'nin eş zamanlı ve çok boyutlu bir terör mücadelesi verdiğine değinen Günay, "Tüm bu zor şartlarda bile demokrasi ve insan hakları noktasında taviz vermeden mücadelemizi sürdürürken, haksız gerekçelerle alınan bu kararı kınıyorum." dedi.

"Biz hedeflerimiz çerçevesinde yolumuza devam ederiz"

Türkiye'nin demokratik ve hukukun üstünlüğüne inanan bir ülke olduğunun, Avrupa değerlerine inandığının ve her zaman destek verdiğinin altını çizen Günay, "Ancak bunu Avrupalı olmak adına değil, kendi koyduğu hedeflerle örtüştüğü için yapmıştır. Bu anlamda bizim için değişen bir şey yoktur. Avrupa Konseyi veya AB olsun ya da olmasın biz yine hedeflerimiz çerçevesinde yolumuza devam ederiz." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.