Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan engelliler için örnek uygulama

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan engelliler için örnek uygulama

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında örnek bir projeye imza attı.

Burak Çan'ın haberi:

 Bakanlık envanterinde bulunan ve engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak tekerlekli sandalye, akülü araba, yürüteç, engelli bisikleti gibi malzemeler tespit edildi. Bu malzemelerin satışı durdurularak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine karar verildi. Bakanlık yetkilileri, bundan sonra da engellilerin kullanımına uygun malzemelerin doğrudan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredileceğini duyurdu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın engelli vatandaşlara yönelik sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, engelli vatandaşların kullanılabileceği malzemeler tespit edildi. Bunun üzerine, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri nezdinde araştırma yapılarak tekerlekli sandalye, akülü araba, yürüteç, engelli bisikleti gibi engellilerin kullanımına mahsus eşyanın tamamının satış işlemi durduruldu. Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü'ne gönderilmesi sağlandı.

BEDELSİZ TAHSİS EDİLDİ

Bu kapsamda, Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü ambarında bulunan ve tasfiyelik hale gelmiş 165 adet tekerlekli sandalye, 2 adet akülü engelli arabası, 2 adet yürüteç, 465 adet muhtelif engelli ve hasta kullanımına mahsus eşya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kullanımına bedelsiz olarak tahsis edildi.

Ayrıca, söz konusu faaliyete süreklilik kazandırılması amacıyla bundan sonra tasfiyelik hale gelecek ve engellilerin kullanımına mahsus eşyanın da doğrudan eşyanın bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine bedelsiz tahsis edilmesi konusunda ilgili Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri görevlendirildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.