Güleryüzle turistleri Doğu Karadeniz'e çekecekler

Güleryüzle turistleri Doğu Karadeniz'e çekecekler

Doğu Karadeniz'de turist sayısının, güleryüzlü ve kaliteli hizmetle artırılması hedefleniyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'in her geçen yıl daha fazla turist ağırlayıp, turizmden daha fazla girdi sağladığını, yörede özellikle Uzungöl ve Ayder gibi turizm merkezlerinin yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Turizm sektöründe ihtiyaçların karşılanmasına odaklandıklarını ve sonuç veren programlara yöneldiklerini anlatan Hacısalihoğlu, bölge illerinin hizmet sektöründe iyi olduğunu, daha iyi olmak için çalışılması gerektiğini belirtti.

Hacısalihoğlu, günümüzde turizmde bölgeler ile şehirlerin yarıştığına işaret ederek, "Bu yarış daha iyi olmak içindir. Hiçbir şehir yerinde saymamalı. Onun için turizmde mevcut durumumuza sürekli ilaveler yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yeni sezon başlamadan yörede uygulamaya dönük eğitimlere öncelik vereceklerini, turistleri güleryüzlü ve kaliteli hizmet ile daha fazla memnun edip sayıyı arttırmaya çalışacaklarını dile getiren Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yıl da Doğu Karadeniz'de yaz rezervasyonları büyük oranda tamamlandı. Bu demektir ki bu sezon yoğun geçecek. Her gelen turiste turizm elçimiz olarak bakıp ona göre ilgi göstermeliyiz. Buradan ayrılan bir turistin bir başka aileyi de şehrimize ve bölgemize göndermesini arzu etmeliyiz. Nasıl ki bizler seyahatlerimizde memnun kaldığımız bölgeleri eşimize dostumuza anlatıyorsak buraya, yöreye gelen turistler de memnun kalınca bölgeyi çevresine anlatıyordur. En güzel ve etkili tanıtım da budur. Turistlerin memnuniyeti önceliğimiz olmalıdır."

Doğu Karadeniz'de kongre turizmini de yakından takip ettiklerini anlatan Hacısalihoğlu, Trabzon'da önemli sayıda ulusal ve uluslararası kongre düzenlendiğine de dikkati çekti.

Hacısalihoğlu, özellikle Trabzon'da kurvaziyer turizminden biraz daha pay almak için çalıştıklarını, yörenin kültür turizmi alanında çok çekici eserlere sahip olduğunu vurguladı.

Son yıllarda Avrupa'da yaygınlaşan kültür ve turizm rotalarına Trabzon ve Türkiye'nin katılması yönünde de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Hacısalihoğlu, "Bölge olarak turizm sektöründeki bu tür rotaları bugüne kadar bilmiyorduk. Birkaç yıldan beri hazırladığımız projeler ile bu turizm ve kültür rotalarına dahil olmaya çalışıyoruz. Rotaların tümünde olmamız gerekiyor ve bölgemiz bundan pay almalı. Turizmi harekete geçirdiğimizde yöreye sıcak para akışı sağlanacak. Ekonomimizin buna ihtiyacı var" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.