Gülen talimatı 2010'da verdi

Gülen talimatı 2010'da verdi

FETÖ elebaşı Gülen'in, özel talimat verip örgütün yönetici kadrosunda yer alan isimler ile asker, polis, MİT ve yargıdaki elemanlarının eşleriyle yakınlarının da 2010'daki KPSS'ye devlete sızmalarını istediği ortaya çıktı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, özel talimat verip örgüt üyelerine 2010'daki KPSS'ye girerek devlete sızmalarını istediği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde devam eden darbe soruşturmalarında, FETÖ'nün en çok önem verdiği hedefin, devlet kurumlarına sızmanın gerçekleştirilmesi olduğu tespit edildi. FETÖ'nün, bu hedefini gerçekleştirmek amacıyla 2010'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) kullandığı ortaya çıkarılan delillerle netleşti.

Milliyet yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında, KPSS soruşturmasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yazıda kaynak gösterilen "FETÖ'nün mahrem abileri" dosyasına göre, 2010'daki KPSS öncesinde Fetullah Gülen'in 'mahrem abileri'nin yakınları KPSS'ye sokularak devlette görev almaları sağlandı. Gülen, ev abileri, il ve ilçe imamları ile örgütün asker, polis, MİT ve yargıdaki elemanlarının eşleriyle yakınların da 2010'daki KPSS'yle devlete sızmalarını istedi.

700'ü tutuklandı

2010 KPSS soruşturmasındaki tutuklu 3 bin 300 şüpheli arasında eşi TSK mensubu olanlar da yer alıyor. 700'den fazla şüpheli ByLock kullanıyor. Bunlardan 20'den fazlası TSK personelinin yakını. Bin 100'den fazlasının Bank Asya'da hesabı var. 450'ye yakın şüpheli de FETÖ'nün üst yönetimiyle bağlantılı. 700'e yakını 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklandı. Bunlardan yaklaşık 200'ü TSK personeli yakını.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.