Gülen örgütü, Türkiye'yi parçalamak için Batı tarafından kuruldu

Gülen örgütü, Türkiye'yi parçalamak için Batı tarafından kuruldu

Sudan Enformasyon Bakanı Osman, "Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Gülen örgütünün Türkiye'yi parçalamak için Batı tarafından kurulmuş bir örgüt olduğunu biliyoruz." dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve beraberindeki heyet, Sudan Enformasyon Bakanı Ahmed Bilal Osman'ı Hartum'daki bakanlık binasında ziyaret etti.

Heyeti makamında kabul eden Sudan Enformasyon Bakanı Osman, İslam ülkelerinin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek İslam ülkeleri arasındaki iletişimin sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Osman, "Sudan yıllarca silahlı örgütlerle tehdit edildi. Şimdi de ekonomik ambargo uygulanmaya çalışılıyor. Sıkıntılarımızı çözebilmek için bir araya gelmemiz gerekiyor. 100 yıl önce Batılı ülkelerce hazırlanan ülkeleri bölme planları bugün aktörleri değişerek sürüyor. Sudan'da Suriye, Mısır ve Libya'daki gibi bir devrim hareketi başlatılmak isteniyor. Bu tarz saldırılara ancak birlik olursak karşı çıkabiliriz." ifadesini kullandı.

Türkiye'yi tehdit eden birçok terör unsurunun farkında olduklarını vurgulayan Osman, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili "Gülen örgütünün Türkiye'yi parçalamak için Batı tarafından kurulmuş bir örgüt olduğunu biliyoruz." diye konuştu. 

 "Barış kültürünü yerleştirmeye çalışıyoruz"

IUC Başkanı Azizoğlu da IUC'nin, Müslüman ülkelerdeki üniversitelerin üst seviyelerde eğitim vermesine yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Barış kültürünü yerleştirmeye çalışıyoruz. Bütün dinlerin doğuş yeri bizim coğrafyamızdır. Medeniyet dünyaya bu coğrafyadan yayılmıştır. Türkiye ve Sudan, İslam coğrafyasının barış içinde yaşaması için iki önemli ülke. Böyle hedefler koyduğumuzda bazen DEAŞ bazen de FETÖ gibi örgütlerle karşı karşıya kalıyoruz." dedi.

"Mücadelemiz bazı ülkelerde tedirginlik yaratıyor"

AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı da Sudan ve Türkiye arasındaki tarihi bağlara değinerek "Bizler Türkiye olarak bütün Müslümanların kardeşliği için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz maalesef bazı ülkelerde tedirginlik yaratıyor." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.