"Güçlü bir Müslüman topluluk istemiyoruz"

"Güçlü bir Müslüman topluluk istemiyoruz"

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, "Dürüst olmak gerekirse biz güçlü bir Müslüman topluluğunun burada kurulmasını istemiyoruz" dedi.

Sobotka, Pravo gazetesine yaptığı açıklamada, ülkedeki Müslüman varlığının çok güçlü olmadığını ve daha büyük bir Müslüman varlığı da istemediklerini söyledi.

Vişegrad ülkeleri grubu Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya olarak zorunlu mülteci kota sistemine karşı olduklarını yineleyen Sobotka, her ülkenin ne kadar mülteci kabul edeceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Ulusal hükümetlerin kendi vatandaşlarının güvenliğini garanti altına almak zorunda olduğunu vurgulayan Sobotka, "Biz, güçlü bir Müslüman topluluğuna sahip değiliz ve dürüst olmak gerekirse biz güçlü bir Müslüman topluluğun burda kurulmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

19 bin Müslüman, 2 cami var

Yaklaşık 10,5 milyon nüfuslu ülkede, 19 binin üzerinde Müslüman yaşıyor. Halkın yüzde 80’nin Müslüman göçmenleri tehdit olarak gördüğü ülkede, Brno ve Prag olmak üzere iki tane cami bulunuyor.

Çek hükümeti, sığınmacı krizinin başladığı günlerde Müslüman sığınmacı yerine sadece Hristiyan sığınmacı kabul edeceklerini açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.