GSS Prim Borcu nasıl sorgulanır? Genel Sağlık Sigortası sorgulama

GSS Prim Borcu nasıl sorgulanır? Genel Sağlık Sigortası sorgulama

GSS Borcu yapılandırma için son tarih giderek yaklaşıyor. Genel Sağlık Sigortası borcu bulunan pek çok kişi de GSS Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır? GSS Borç Sorgulama nereden yapılır? gibi sorulara yanıt arıyor.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinde genel sağlık sigortalısı sayılanlar düzenlenmiş olup genel sağlık sigortalısı sayılmanın ana koşulu, yerleşim yerinin Türkiye olmasıdır. 1/1/2012 tarihinden itibaren zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçilmiştir. Yerleşim yeri Türkiye olan Türk vatandaşlar zorunlu olarak, yabancı ülke vatandaşları ise talepleri ile genel sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır.

Henüz GSS Borcu ödemesi yapmamış olanlar veya GSS Borcu için Gelir Beyanı yapmamış olanlar ise GSS Borç Sorgulama işlemleri nasıl yapılır? GSS Borç Sorgulama işlemleri nereden yapılır? gibi sorulara yanıt arıyor. GSS Borcu şu an pek çok gencimizin sırtında kambur durumunda. Fakat geçtiğimiz aylarda çıkan torba yasa ile pek çok borç ile birlikte GSS Prim borcunda da yapılandırmaya gidilmişti.

GSS Prim Borcu e-Devlet üzerinden öğrenilebilir. E-Devlet Prim Borcu Öğrenme Sayfası için TIKLAYINIZ

e-Devlet üzerinden borcunuzu sorguladıktan sonra, borcunuzu yine e-devlet üzerinden ödeyebilirsiniz. Fakat GSS Yapılandırması için bulunduğunuz il veya ilçenin Vergi Dairesine gitmeniz gerekmektedir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.