GSS borç yapılandırması son tarihi ne zaman? Başvurular nerelere yapılır?

GSS borç yapılandırması son tarihi ne zaman? Başvurular nerelere yapılır?

Gelir testi ile başlayan Genel Sağlık Sigortası'na gerek gelir testi yaptırmadığı, gerekse primlerini yatırmadığı için pek çok kişinin borcu var. Fakat geçtiğimiz günlerde bu borcu olanlar için bir fırsat doğdu. O da borç yapılandırması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen açıklamada SGK ve GSS alacakları, ‘6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişki kanunun’ yasalaştığı belirtildi. Bu sayede de SGK ve GSS Borcu olanlar için yeni bir süreç başladı. Gelir Testi Yaptırmadığı veya Prim borçlarını ödemediği için Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olanlar için borçlarını yapılandırma fırsatı da bu şekilde doğmuş oldu. Konu ile ilgili konuşan Bakan Süleyman Soylu; "Gelir testini aksattığı ve gitmediği için yüksek borçları olanvatandaşlara, yeni bir hak verilecek. Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar, kanun açıklandığı için gelir testine başvurma hakkına sahip. Başuvuruda bulunanlar, gei testi sonucunda çıkan sonuca göre genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması durumunda sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek." sözleri ile Gelir Testi borçları bulunanlara yeni bir kapı açmış oldu.

GSS Borcunu yapılandırmak için başvuran vatandaşlar, gelir testi yaptırıp bu test sonucunda çıkan sonuca göre beli oranda prim yatıracaklar ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler.

GSS Borcunuzu ise; https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu adresinden öğrenebileceksiniz.

Gelir Testine başvurmak isteyen ve prim borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar ikamet ettikleri bölgenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurabilirler.

GSS Borcu yapılandırması için son tarih 2 Ocak 2017. GSS Borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanmayan vatandaşlar 2 Ocak 2017'ye kadar borçlarını yapılandırıp, ilk taksiti ödedikten sonra sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.