Grip Vakaları Artabilir

Grip Vakaları Artabilir

Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güngör Balta, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda görülen grip vakalarında artış olabileceğine dikkat çekti.

Uzm. Dr. Güngör Balta, grip hastalığının daha çok çocuk ve yaşlılarda sık görülebilen bir hastalık olduğunu, özellikle okul ve kreş çağındaki çocukların bulunduğu ortamlarda grip virüsünün hızla yayıldığını belirtti.
 
ÇOCUKLARIMIZI GRİPTEN KORUMA YOLLARI
 
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güngör Balta, gribe ve soğuk algınlığına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgiler vererek şu açıklamayı yaptı: “Yılda bir defa grip aşısı yaptırılabilir ve bunun için en iyi zamanın Ekim ve Kasım ayları arası olarak söyleyebiliriz. Aşı ya o sene için gribi tamamen önler ya da geçirilse bile daha hafif geçirilmesini sağlar. Her yıl düzenli olarak tekrarlanan aşılar ise koruyuculuğu arttırmaktadır. Aşı önemli bir tedbirdir. Grip aşısı dokuzuncu aydan itibaren çocuklara yapılabilmektedir. Bu konuda çocuğun hekimine de danışarak gerekli önlemin alınması gerekir. Aileler çocuklarını gripten korumak için özellikle kış aylarında kendilerinin ve çocuklarının kişisel temizliğine çok dikkat etmeli ve ellerin sık sık yıkanmasını sağlamalıdır. Ayrıca çocuklar özellikle grip mevsiminde kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak tutulmalı ve grip olan hasta kişilere yaklaştırılmamalıdır. Yeterli miktarda su tüketmeleri sağlanmalıdır. Beslenmesine de dikkat edilmeli, bol sıvı ve besin değeri yüksek gıdalar verilmelidir. Vücut direncini arttırmak için mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketmesi sağlanmalıdır.”
 
GRİPLİ ÇOCUĞUN YANINDA SİGARA İÇMEYİN
 
Uzm. Dr. Güngör Balta, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Hapşırma, öksürme durumunda ağız ve burun kapatılmalı, tek kullanımlık peçeteler kullanılmalı ve eller sık sık yıkanmalıdır. Çocuğun bol bol sıvı tüketmesi sağlanmalıdır. Ateşi yüksek ise ateş düşürücüler ile düşürülmeye çalışılmalıdır. Vitamin ve mineral yönünden zengin sebze ve meyve verilmesi çocuğun iyileşmesine oldukça katkı yapacaktır. Hasta çocuğun iyice dinlenmesi sağlanmalı ve yorucu aktivitelerden uzak tutulmalıdır. Ayrıca grip hastası olan çocuğun yaşadığı evde ve bulunduğu ortamlarda sigara içilmemelidir.”
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.