'Grip salgını nedeniyle kaybedilen vaka sayısı 39'

'Grip salgını nedeniyle kaybedilen vaka sayısı 39'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Grip salgını dolayısıyla toplam kaybedilen vaka sayısı 39'dur. Vakalardan 5'i influenza B, 4'ü H3N2, 30'u ise H1N1 virüsüdür" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısına ilişkin Bakanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısı sonrasında, gazetecilerin halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne bağlı ölümlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Gribin her yıl dönem dönem artışlar gösterebildiğini anımsatan Müezzinoğlu, 2013-2014 yıllarında yoğun grip salgını dönemlerinin yaşandığını ifade etti.

Müezzinoğlu, 2013'ün kasım ve aralık, 2014'ün de ocak ve şubat aylarında grip vakalarında yoğunluk görüldüğünü dile getirerek, bu dönemlerde gece ve hafta sonu poliklinik hizmetlerine uzman doktor desteği gibi ek tedbirler alındığını söyledi. Bu yıl için aynı yoğunlukta bir pik dönemi ile karşılaşılmadığını, son 15-20 gündür sayısal bir artış görüldüğünü anlatan Müezzinoğlu, buna rağmen şu an ek bir tedbire ihtiyaç olmadığını vurguladı. 

Müezzinoğlu, hastanelerde günlük ortalama 60 hastayı yatarak tedavi ettiklerini belirterek, "Son iki gündür bu yatışlarda da düşüş başladı. O pik dönemi bitti ve inişe geçti" diye konuştu. Bu dönemde yatan hastalarla ilgili eczanelerde ilaç bulunamadığını ifade eden Müezzinoğlu, "Eczanelerde gerekli ilaçların bulunamaması gibi pik durumla karşılaşılmaması için 250 bin kutu ilacın hastanelere gönderildi" dedi. 

Detaylı açıklama Çarşamba günü

Müezzinoğlu, bu yıl da grip nedeniyle bazı hastaların hayatını kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

" Grip salgını dolayısıyla toplam kaybedilen vaka sayısı bugün itibariyle 39'dur. Bizim 4 bin 300 grip şüphesiyle tetkik yaptığımız vakalardan 366'sında H1N1 grip virüsü teşhis edildi. Bu 366 H1N1 virüsünün dışında da H3N2 virüsü, influenza B virüsü teşhis ettiklerimiz var. Kaybettiğimiz vakalardan 5 tanesi influenza B virüsü teşhisiyle, 4 tanesi H3N2 virüsü nedeniyle ve 30 tanesi de H1N1 virüsü teşhisiyle...

Ama bu vakalar yalnız grip enfeksiyonu nedeniyle kaybedilmiş vakalar değildir. Bu vakaların bir kısmında kronik akciğer hastalığı olan, bir kısmında böbrek yetmezliği, bir kısmında karaciğer yetmezliği ve bunların üzerine ilave bir gribal enfeksiyon nedeniyle kaybettiğimiz vakalar bugün itibariyle 39'dur."

Bakan Müezzinoğlu, bu konuya ilişkin son verileri kapsayan detaylı açıklamayı 25 Mart Çarşamba günü yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.