Gribe yakalanan vatandaşlar, bilinçsiz ilaç kullanmasın

Gribe yakalanan vatandaşlar, bilinçsiz ilaç kullanmasın

Mardin’in Midyat ilçesinde grip salgını yüzünden 2 hafta içinde yaklaşık 2 bin 500 kişi hastanenin acil servisine başvurdu. Hastanenin göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, "Vatandaşlara bilinçsiz ilaç kullanmamalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Midyat’ta vatandaşlar grip salgınıyla karşı karşıya kaldı. Hastaneye son iki hafta içerisinde bir çok vatandaş; yüksek ateş, öksürük, burun akıntısı ve baş ağırıyla müracaat ederken, doktorlar önerilen ilaçların dışında ilaç kullanmamalarını, dinlenmelerini ve hijyene dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Devlet Hastanesi’nin Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Tuğçe Hürkal, "İki hafta içerisinde artmış bir grip salgınıyla karşı karşıya kalmış durumdayız. Midyat’ta görülen hastalık sayısında çok ciddi artma var, vatandaşlara en önemli tavsiyem bilinçsizce ilaç kullanmamaları, çünkü bu şekilde tedavimiz daha çok zorlaşıyor, bu gribal enfeksiyon salgınları bizim viral dediğimiz sebeplerle ortaya çıkıyor dolayısıyla istirahatla, vitamin takviyesiyle, dengeli beslenmeyle bu enfeksiyon daha rahat atlatılır." dedi.

Antibiyotik kullanmadan, ağır ilaçlara gerek kalmadan bu hastalıklarda rahatlıkla iyileşme sürecine girildiğini işaret eden Dr. Hürkal, "Bu tür ilaçları bilinçsiz kullanan hastalarda enfeksiyon daha uzun süreli kalır. Çok küçük çocukların, çok yaşlı hastaların mesela bizim KOAH dediğimiz, astım dediğimiz alerjisi olan hastalarda 60-65 yaş üstü hastalarda grip çok daha ağır geçmekte, bu hastalarımızın doktor kontrolünde tedavi edilmesini mutlaka tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastalık belirtilerini ve kurtulma yoları hakkında bilgiler veren Dr. Hürkal, "Genellikle gribal enfeksiyonun belirtileri arasında; yükse ateş, öksürük, burun akıntısı, baş ağrı ile kendini belli ediyor. Grip damlacık yoluyla yayılan bir enfeksiyondur. Korunmak için ailelere önereceğimiz dengeli beslenme, sıvı alımının iyi olması, kaliteli bir uyku, yeterince dinlenme, hijyen kurallarına uyulması, ellerin sık sık yıkanmasıdır." şeklinde konuştu.

Öte yandan son iki hafta içerisinde hastanenin Acil Servisi’ne müracaat eden vatandaşların sayısının günde ortalama olarak 180 kişi olduğu açıklandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.