Gözaltına alınan Filistinli sayısı 639'a ulaştı,

Gözaltına alınan Filistinli sayısı 639'a ulaştı,

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından başlattığı operasyonlarda gözaltına alınan Filistinli sayısının 639'a ulaştığını bildirdi.

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği operasyonlarda bugün 44 Filistinliyi daha gözaltına aldığı ve çoğunun daha önce serbest bırakılan tutuklulardan oluştuğu belirtildi.
 
Açıklamada, operasyonlar başladığından bu yana 639 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
 
 Yahudi yerleşimcilerin 30 Haziran’da cesetlerinin bulunduğu El Halil kentinin İsrail güvenlik güçlerince ablukaya alınmasının ardından başlatılan operasyonlarda, 3 yerleşimciyi kaçırmakla suçlanan Hamas hareketi mensubu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi ile Ekim 2011'de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" kapsamında serbest bırakılan Ziyad Avvad'ın evi patlayıcı yerleştirilerek yıkılmıştı.
 
İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençler ile askerler arasında dün çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga hayatını kaybetmişti. Bu sabah da Kudüs'te İsrailli Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ölü olarak bulunmuştu.
 
Filistin hükümeti, 3 Yahudi yerleşimci gencin kaybolduğu 12 Haziran'dan bu yana düzenlenen operasyon ve saldırılarda 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıklamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.