Göz sağlığınıza dikkat edin!

Göz sağlığınıza dikkat edin!

Göz sağlığınıza dikkat edin!

 
Bu yıl ramazan ayının senenin en uzun günlerine denk gelmesi ile birlikte özellikle hipertansiyon, şeker hastalığı ve göz tansiyonu olanların daha dikkatli olması gerekiyor. Bu hastalıkların etkilediği organlardan birinin de göz olduğunu belirten Prof. Dr. Dilaver Erşanlı Ramazan ayında göz ile ilgili risklerin artabileceğini belirtti.
 
Hipertansiyon, Şeker Hastaları ve Göz Tansiyonu hastaları dikkat!
 
Prof. Dr. Dilaver Erşanlı, 'Uzun süre sıcağa, açlık ve susuzluğa maruz kalan hipertansiyon ve şeker hastalarında göz retina damarlarında etkilenmelerin daha yoğun olabileceği ve bununda görme kaybına sebep olabileceği akılda tutulmalıdır.' dedi. Göz tansiyonu için ilaç kullanan hastaların, kısa süren iftar sahur aralıklarında ilaçları düzensiz kullanmalarından dolayı göz tansiyonun yükselmesinin görme sinirinde hasar oluşturabileceğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Erşanlı, 'Aynı şekilde hipertansiyon ve şeker hastalarının da ilaçları düzensiz almaları durumunda göz damarlarında oluşacak etkilenmeler için bu aylarda dikkatli olmaları gerekir' diye sözlerine devam etti.
 
İnsan vücudunda kendisini yenileyemeyen tek organ olan gözde oluşan hastalıklarda erken teşhis ve tedavinin çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Dilaver Erşanlı; diyabet, hipertansiyon ve göz tansiyonu hastalarının muhakkak göz muayenesi olması ve özellikle bu aylarda tedavilerini aksatmadan devam etmeleri gerektiğini söyledi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.