Göz Sağlığı, Okul Başarısını Doğrudan Etkiliyor

Göz Sağlığı, Okul Başarısını Doğrudan Etkiliyor

Kayseri’de yaz okulu kurslarına devam eden çok sayıda öğrenci okullar açılmadan önce göz taramasından geçirildi. Okulda başarılı olmanın göz sağlığıyla doğrudan ilgili olduğu belirtildi.

‘Erciyes Çocukları Projesi’ kapsamında okul öncesi öğrencilerin gözleriyle ilgili sorunlarının olup olmadığı araştırıldı. Proje kapsamında Ahmet Eren Anadolu Lisesi’nde yaz kursu gören 287 öğrenci göz taramasından geçirildi. Taramalarda, çocuklarda görme probleminin olup olmadığı, gözlük kullananlarda numaranın değişip değişmediği ve alerji olup olmadığı kontrol edildi. Sonuçların, öğrencilerin ailelerine mektup veya SMS mesajıyla bildirileceği belirtildi. Reçete yazılmayan taramalarda, gözünde problem tespit edilen çocuklar hastanelere yönlendirilerek geniş kapsamlı tıbbi kontrolden geçmeleri tavsiye edildi.
 
Göz taramasına katılan Mehmet Çelik, her hastalıkta olduğu gibi göz tedavisinde de erken müdahalenin çok önemli olduğunu vurgulayıp kaliteli görmenin yanı sıra öğrencilerin göz sorununun başarıyı da doğrudan etkilediğini ifade etti. Çelik, göz taramasından geçen öğrencilerin yüzde 15-20’sinde çeşitli görme problemleriyle karşılaşıldığını söyledi.
 
Proje Bölge Koordinatörü Burak Mete de, her yıl bir şehirde benzer sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı. Mete, “Göz taraması faaliyetinin amacı da, okullar açılmadan önce öğrencilerin gözleriyle ilgili son durum bilgilerini tespit ederek bunları kendileri ve aileleriyle paylaşmak.” olduğunu aktardı. Mete, okul öncesi öğrencilerin sağlık sorunlarını doktora gitmeden kendi içlerinde geçiştirmeye çalıştıklarını da anımsatarak aileleri uyardı. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.