Gostivar’da Peygamber coşkusu

Gostivar’da Peygamber coşkusu

Makedonya’nın Gostivar şehrinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen Hazreti Peygamberi Anma Toplantısı büyük ilgi gördü.

Programda, medrese öğrencilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahiler izleyenleri coşturdu.
  
Makedonya’nın Gostivar şehrinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen Hazreti Peygamberi Anma Toplantısı büyük ilgi gördü. Programda, medrese öğrencilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahiler izleyenleri coşturdu.

 Makedonya’nın kuzeybatısında bulunan Gostivar şehrinde, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle, ‘’Hazreti Peygamberi Anma’’ programı düzenlendi.

Gostivar Spor Salonu’nda gerçekleşen programa, Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Süleyman Recebi, Eski Makedonya İslam Birliği Başkanı Arif Emini, Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Beyta, İslam Birliği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, Negotino köyünde imam olan Hafız Ethem Arifi’nin Kur’an tilaveti ile başladı.

Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recebi, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Hazreti Peygamberi anmak için ülkenin farklı şehirlerinden çok sayıda vatandaşın bu etkinliğe katılmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Recebi, Müslümanların Hazreti Peygamber’in yolunu takip etmeleri gerektiğini ifade ederek, Hazreti Peygamber’e saygı göstermeyenlerin yerinin Müslümanların arasında olmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, medrese öğrencileri, Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça ilahiler okudu ve katılımcılara gül dağıtıldı.

Veda Hutbesi Macaristan’da okundu

BUDAPEŞTE - Macaristan’da yaşayan Müslümanlar, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yaşayan Anadolu Vakfının birlikte düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kordinatörü Hüseyin Ersoy’un düzenlediği programa, Macaristan’da yaşayan Müslümanlar katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimin okunmasıyla başlayan program, Büyükelçi Şakir Fakılı’nın açış konuşmasındın ardından Yaşayan Anadolu İlahi Grubu’nun konseriyle devam etti. Programda Hz. Muhammed ve hayatı ile ilgili hazırlanan sunumun ardından Macar Müslümanın kendi dilinde okuduğu Veda Hutbesi ilgi gördü. Davetlilere, Macarca ve Türkçe yazılı Veda Hutbesi ile gül hediye edildi. Yüce Nebi, şiir ve ilahilerle anıldı

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri, Hz. Muhammed ( SAV)’in dünyaya teşriflerinin 1443. yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası’nda Yüce Nebi’yi düzenledikleri etkinliklerle andı. Halkalı, Taştepe, İnönü, Cennet, Sefaköy, Söğütlüçeşme, Fatih Bilgi Evleri’nde ayrı ayrı düzenlenen programlarda minik öğrenciler Kutlu Doğum heyecanı yaşadı.

İnönü ve Halkalı Bilgi Evleri’nde düzenlenen anma programlarına katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, etkinlikleri çocuklarla birlikte izledi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda öğrenciler, Hz. Muhammed ( SAV)’in özelliklerini anlatarak, ilahiler ve şiirler seslendirdi. Sözlerine Salat-u Selam ile başlayarak, Kutlu Doğum etkinliklerinde emeği geçen öğretmenlere ve velilere teşekkür eden Başkan Karadeniz, ‘Çocuklarımız, Efendimizin ahlakıyla buluşuyor. Çocuklara verdiğimiz eğitimle birlikte şikayet ettiğimiz konulardan bir bir uzaklaşacağız. Efendimizin gösterdiği yolda çocuklarımızı eğitirsek, mutlu nesiller yetiştirmiş olacağız’ diye konuştu. Salavat yarışmasında birinci olan İnönü Bilgi Evi öğrencisi Aleyna Çelikbilek de ödülünü Başkan Karadeniz’in elinden aldı.

Kutlu Doğum etkinlikleri sonunda Temel Karadeniz tarafından katılımcı ailelere ve öğrencilere gül, lokum ve gül şerbeti ikram edildi.

Kutlu Doğum Çadırına ziyaretçi akını

Eminönü Meydanı’na kurulan ve 25 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak 3. Kitap Kültür ve El Sanatları Etkinlikleri çadırı, geçtiğimiz hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Çadırı gezenler, stantlardaki yayınları inceleyerek bol miktarda kitap satın aldı. Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında İstanbul Fatih Müftülüğü tarafından düzenlenen ve 25 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek olan 3. Kitap Kültür ve El Sanatları Etkinliği için Eminönü Meydanı’nda kurulan dev çadır, hafta sonu Kutlu Doğum Haftası bereketi ile doldu taştı.

Kutlu Doğum Çadırı içinde yer alan 35 standı tek tek gezen ziyaretçiler, en çok Kur’an-ı Kerim meali, tefsir, hadis, siyer ve tasavvuf eserlerine yöneldi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.