Gösterilerden kimse korkmasın

Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Bugünkü iktidar yapmasa gelecek iktidarlar yapacaktı. Tıpkı Berlin duvarının 1989’da yıkıldığı gibi. Sevinenler Doğu Almanlardı ama kazanan bütün Almanya olmuştu.

Duygu temelli tepkiler ‘Küstüm yokum veya vurdum mu oturturum’ davranışı demektir. Akıl temelli açıklamalarla ve gerekçelerle konuya yaklaşmak gerekir.

Bırakalım muzaffer komutan gibi gelsinler, demokratik sevinçlerini ifade etsinler. Bastırılmış duyguların kendini ifade etmesi iyi bir şeydir. İfade edilmeyen duygular terörü besliyor.

Komşumuzun sevincinden rahatsız olmak için sebebimiz yok, kan davası bittiği için herkesin sevinmesi gerekmiyor mu?

Kan davasını tekrar başlatmak isteyenler bu dönemde orantısız tepki verirler onları iyi tanımamız gerekir. Kin, intikam, nefret gibi duygular olmadıkça soğukkanlılığı bozmamak gerekiyor.

Süreç TSK’nın da başarısıdır

Demokratik açılım sürecinde ve yazılı bir vaad olmadığı halde terör örgütü taraftarlarının Türkiye’ye giriş yapması konusu böyledir.

Aslında oluşan güven ortamı sonucu yazılı bir taahhüt olmadan ortaya çıkan gelişmeler politik değeri yüksek gelişmelerdir. Türkiye’nin gücünü gösterir.

Akıllı komutan başarısının onda birini silahla onda dokuzunu sözle elde eder. Silahlı kuvvetlerimiz Genelkurmay Başkanımızın akli yaklaşımları ile diplomatik süreci desteklemesi çok önemlidir. Bu olmazsa olumlu gelişmeler olmazdı.

Sayın Orgeneral İlker Başbuğ TSK’daki şahinleri dinlemiyor bu çok açık bir gerçek diyebiliriz.

Türkiye B planını uyguluyor.

Türkiye’yi bölmek isteyenler bölüyoruz diye seviniyorlarsa yanılıyorlar. Diğer taraftan Türkiye bölünüyor diye korkanlar da abartılı ve öfkeli tepkiler vermeye devam ederlerse korktuklarını davet ettiklerini görmeliler.

Aşırı istekler karşıtını besler ve ters rolü güçlendirir

“Düşün düşün ne düşündüğünü de düşün” diyen atalarımızı en çok  şahin siyasetçilerin ve şahin generallerin dinlemesi gerekiyor.

Türkiye’nin zihinsel Berlin duvarları yıkılıyor. Çocuksu mizaçlılar sokaklara dökülür agresif mizaçlılar bağırıp çağırır. Arka planı görenler hesaplarını yaparlar. Vitrinle değil raflarla ilgilenelim.

Haber 7

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum