Görüntümüz içimizi ne kadar yansıtıyor?

Görüntümüz içimizi ne kadar yansıtıyor?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet Dergisi’nde kaleme aldığı yazıda ‘gösteriş ve reklam kültürü’ konusunu ele aldı Sonra Oku

Aykan Çufaoğlu'nun haberi:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet Dergisi’nde kaleme aldığı yazıda ‘gösteriş ve reklam kültürü’ konusunu ele aldı.

Görmez şunları söyledi: “Her şeyden önce dönüp kendi hayatımıza bakalım ve ‘Ne kadar olduğumuz gibiyiz?’ bir soralım. ‘Ne kadar kendimizi pazarlıyoruz, görüntümüz içimizi ne kadar yansıtıyor?’ Acı olan bu sorulara bulduğumuz cevaplar. Zira çoğu kez yaşadığımız ortamda bizden beklenenin gösteriş, kendini pazarlama olduğunu kavrıyoruz. Üzülerek ifade edelim ki, birçok yerde görüntümüzün aslımızdan daha değerli olduğunu anlıyoruz.”

‘OLAĞANÜSTÜ ŞIK KIYAFET’

Günümüzde aslolanın önemini yitirdiğini belirten Görmez, bütün bir reklam sektörünün bir eşyayı olduğundan daha farklı, daha iyi ve daha elzem göstermek üzerine kurulu olduğuna işaret etti. Görmez, reklamın, bir ismin marka olması için ürettiği üründen daha fazla etkisinin bulunduğunu söyleyerek, “Vitrinde ve reklam filmlerinde bedenlerde olağanüstü şık duran kıyafetler evinize geldiğinde size aynı şıklığı sağlamıyor; çünkü o bedenler gerçekte yoktur, onlar sadece görüntüdür” dedi. Görmez, sadece reklam sektörüne yüklenmenin de doğru bir tavır olmayacağını sözlerine ekledi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.