Görmez'den STK'lara kutlu doğum çağrısı

Görmez'den STK'lara kutlu doğum çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yılki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında, kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı gibi iki temel konu bulunduğunu ifade etti.

Görmez, ''Kardeşliğin bir slogandan ibaret olmadığını ve din kardeşliğinin, kan kardeşliğinin fevkinde olduğunu göstereceğiz'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlediği ''Yurtdışı Eğitim Paydaşları'' toplantısına katılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Manavgat'ta yapımı tamamlanan Hacı Ayşe Kasapoğlu Camisi'nde incelemede bulundu.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ve Müftü Vekili Mustafa Altun'un da eşlik ettiği Görmez'i hayırsever Hacı Ayşe Kasapoğlu ve oğlu Öner Kasapoğlu karşıladı. Başkan Görmez, Mart ayında yapılacak açılışa da katılacağı söyledi.

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak Kutlu Doğum Haftası'nın ''çok güçlü'' şekilde kutlanacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası'nın Türkiye'nin yanı sıra, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar, Ortadoğu ve Avrupa'da da kutlanması amacıyla hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Görmez, ''Bu yıl Kutlu Doğum Haftası herkesi kapsayacak. İki temel konumuz var: Kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı. Hazreti Peygamber'e layık bir kardeşler topluluğu olmak hedefimiz var. Kardeşliğin bir slogandan ibaret olmadığını ve din kardeşliğinin, kan kardeşliğinin fevkinde olduğunu göstereceğiz'' diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftalarının son 4-5 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla kutlandığına dikkati çeken Başkan Görmez, ''Bu yıl kutlamalara bütün sivil toplum kuruluşlarını davet ediyoruz. Kutlu Doğum Haftası bu sene daha güzel olacak'' dedi.

haber7