Görmez: İslam alemine Risale-i Nur'u tavsiye ediyorum

Görmez: İslam alemine Risale-i Nur'u tavsiye ediyorum

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hüsnü Bayramoğlu ağabey ile görüşmesinde açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Ben yurtdışından gelen bilhassa biladi Arap ve diğer alemi İslamdan gelenlere hep dedim ve diyorum sizler muhakkak Risale-i Nuru okuyun, hakikaten fevkalade ihtiyaç var bu eserlere gittiğiniz memleketlerde neşredin tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi ve mutlak vekili ve Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Bayramoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i makamında ziyaret etti.

FETÖ İLE KARIŞTIRILMASINA İLK TEPKİYİ BİZ GÖSTERMELİYİZ

Görmez, konuşmasında şunları söyledi:

"Bediüzzaman Said Nursi gibi bir İslam kahramanı ve son asrı nurlandıran Risale-i Nur gibi eserlerin FETÖ ile şöyle veya böyle karıştırılması her şeyden evvel bizi üzmekte ve ilk tepkiyi biz göstermekteyiz.

Sizleri temin ederim ki ve hatta bu son Avrasya Din Şurasında Rusya gibi bazı bölgelerde Risale-i Nurları onlarla karıştıran bazı kesimler olduğunu duyunca gerekli ikazları yapmakla kalmadım birebir toplantılarda Risale-i Nurları anlattım

Bizler Nurların neşrini büyük bir lütuf görüyoruz ve bundan sonrada bu projemizi devam ettireceğiz. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Yabancı lisandaki eserlerle alakalı da bir çalışmayı beraberce yapalım. Ne gerekiyorsa onu biz de kurum olarak destekleyelim."

FETÖ terörünün sadece Anadolu değil bütün İslam alemine darbe vurduğunu ifade eden Görmez, Münafıklar Bahsinin neşrinin gayet yerinde olduğunu belirterek, Hüsnü Ağabeyden Risale-i Nurdan bir bölüm okumasını rica etti. Bu örgütün müntesiplerini rüyalarla aldattıkları ifade edilince 28. Mektuptan rüya bölümü okundu. 

ARAPLARA, İSLAM ALEMİNE RİSALE-İ NUR'U OKUYUN, NEŞREDİN DİYORUM

Yakın bir zamanda Risale-i Nurların neşrinin tamamlanacağını açıklayan Görmez, "Ben yurtdışından gelen bilhassa biladi Arap ve diğer alemi İslamdan gelenlere hep dedim ve diyorum sizler muhakkak Risale-i Nuru okuyun, hakikaten fevkalade ihtiyaç var bu eserlere gittiğiniz memleketlerde neşredin tavsiyesinde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum