Görmez: İman sorusunu çok özlüyorum!

Görmez: İman sorusunu çok özlüyorum!

Görmez: Röportajı yaparken şunu özlüyorum

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "iman nasıl bir hakikattir?" sorusunu çok özlediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde CnnTürk'te Akif Beki’ye konuşan Görmez, din konusunun Türkiye'de ve dünyada üzerinde en çok tartışılan konulardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı olarak özlediği durumu anlatan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dinin, Diyanet’in tartışılmadığı ama Diyanet İşleri Başkanlığının yüz bini aşkın personeli ile toplumu doğru bilgilendirmek için çaba sarf ettiği bir ortamı özlüyorum. Sizlerle bu röportajı yaparken şunu özlüyorum; Birinci soru, iman nasıl bir hakikattir? Bu hakikat insanı dünyada nasıl mutlu eder? İslam Peygamberi dünyaya nasıl bir rahmet mesajı getirdi? O rahmet mesajı hep tarihte mi kalacak? Biz bu rahmet mesajını bugüne nasıl  taşıyacağız? Şeklinde soruları çok özlediğimi ifade etmek isterim. 

"Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamaların toplum tarafından büyük bir makes bulmasını ben çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bütün bu tartışmalarda zaman zaman örselense, yanlış anlamalara yol açsa dahi bugünün şartlarında bunu yapması gerekiyor. İster bir siyasetçi olsun, ister herhangi bir besteci olsun herhangi birisinin din ile ilgili bir şey konuştuğu zaman Diyanet’ten hemen bir cevap bekleniyor. Hâlbuki Diyanet, her kesimin musahhihi değildir. Yani herkesi tashih etmek için görevlendirilmiş bir kurum değildir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum