Görmez: Dünyada herkesin umudu olduk

Görmez: Dünyada herkesin umudu olduk

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet Vakfı'nın öneminden bahsetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Milletimiz, ülkemiz, Diyanetimiz, vakfımız, dünyanın her yerinde bir umut haline geldi, bu umut asla sönmemeli, mahrumiyet bölgelerinde de bu umudun sönmesine izin vermemeliyiz" ifadesini kullandı.
 
GÖNÜLLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ
 
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Görmez'in 2014 yılı kurban organizasyonunda dünyanın çeşitli ülkelerine giderek organizasyon hizmetini yürüten gönüllülerle bir araya geldiği bildirildi.
Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kocatepe konferans salonunda yaptığı konuşmasında vakfın evrensel bir iyilik hareketi olduğunu belirtti.
 
KURBAN SADECE ET YARDIMI DEĞİLDİR
 
Dünyanın birçok yerinde umut haline gelen TDV'nin en büyük gayesinin iyilik hareketinden vazgeçmemesi gerektiği olduğunu vurgulayan Görmez, kurban organizasyonunun sadece et yardımı olmadığını aynı zamanda bir kardeşliğin tesisine hizmet ettiğini kaydetti.
 
Görmez, TDV'nin evrensel bir iyilik hareketi olduğunu kaydederek "Gayesi iyilik olan vakfımız asla kendisini gaye yapmayacak, iyilik hareketinden vazgeçmeyecektir. Gaye olarak belirlediğimiz hedeflere ilerlemeliyiz, bunu yaparken kendimizi gaye yerine koymamalıyız. Milletimiz, ülkemiz, Diyanetimiz, vakfımız dünyanın her yerinde bir umut haline geldi, bu umut asla sönmemeli, mahrumiyet bölgelerinde de bu umudun sönmesine izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
HEDEF 200 BİN VEKALET
 
Kurban organizasyonu hizmetini yürüten gönüllülere seslenen Görmez, şunları kaydetti:
"Sizler, aslında gönül coğrafyamızda bir kardeşlik tesis ediyorsunuz. Yaptığınız, kurban organizasyonunun ötesinde bir şeydir. Bir taraftan milletin emanetlerini ulaştırıyorsunuz diğer yandan bir kardeşlik tesis ediyorsunuz. Herkes bayramda çocuklarıyla vakit geçirirken siz, dünyanın ücra yerlerinde kardeşlerinizle buluştunuz."
 
Görmez, 2015 yılı kurban organizasyonu için ise 200 bin vekalet kurban hedefi koyduğunu da bildirdi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.