Görmez: Çocuklar benim arkadaşım, dokunmayın!

Görmez: Çocuklar benim arkadaşım, dokunmayın!

Görmez çocukları uzaklaştırmaya çalışan korumayı uyararak, "Benim arkadaşlarıma dokunma arkadaş." dedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Konya'da konuşma yaptığı kürsünün önündeki çocukları uzaklaştırmaya çalışan korumayı uyararak, "Benim arkadaşlarıma dokunma arkadaş." dedi.

Başkan Görmez, Peygamber Efendimizin çocuklara olan sevgisi ve ilgisiyle ilgili bir konuşma yaptığı sırada kendisinin fotoğrafını çeken çocukları uzaklaştıran korumaya tepki gösterdi. Sema Salonu'nda kürsünün önünde Görmez'in fotoğrafını çeken çocukları uzaklaştıran korumayı uyaran Görmez "Hiç dokunma onlara. Benim arkadaşlarıma dokunma arkadaş. Benim arkadaşlarıma dokunma." diye uyardı. Görmez'in çocuklara olan hassasiyeti üzerine salondaki binlerce kişi görmezi alkışladı. Görmez'de, salondaki çocuklara hitaben "Siz istediğiniz gibi koşuşturabilirsiniz. Çünkü siz benim arkadaşlarımsınız anlaştık mı" dedi. Bunun üzerine salondaki diğer çocuklar da Görmez'in konuşmasını yaptığı sırada kürsünün önüne gelerek Görmez'i dinledi ve bol bol fotoğraf çekti.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Konya'da 'Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferansta yaptığı konuşmada, insan onurunu korumada eksikliklerimiz olduğunu söyledi. Görmez, şiddete maruz kalan kadınların yanı sıra alın teri hakkı verilmeyen işçilerin de onurunun rencide edildiğini söyledi.

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda Peygamberimizin (s.a.v) doğumunun 1442. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yeryüzünde insan onurunun ayaklar altına alınmaya devam ettiğini söyledi. Dünyada milyonlarca insanın açlık ve susuzluk pençesinde inlediğine değinen Görmez, "İnsan onuru rencide ediliyor. Onurları payimar ediliyor. Irak'ta, Suriye'de, Mynmar'da dünyanın muhtelif yerlerinde Afrika'da insanlık onuru zedeleniyor. Uzaklara gitmeye gerek yok. Kendi aramızda kendi ülkemizde sokağa terkedilmiş nice çocuklar var. Onların her biri insan onurunu taşıyor. Yaratıcının kendisine verdiği onuru taşıyor. Şiddete maruz kalan onuru rencide edilen nice kadınlarımız var. Nice işçilerimizin alın teri hakkı verilmediği için onuru rencide ediliyor.".

İnsanlık onurunu korumada eksikliklerimiz olduğunu ifade eden Görmez "Biz henüz millet olarak Müslümanlar olarak bizde kendi kardeşimize, kendi insanımıza yaratıcımızın emrettiği şekilde Efendimiz Muhammet Mustafa'nın emrettiği şekilde onurunu yüceltmiyoruz. Onuruna değer vermiyoruz. İnsan onurunu ve insanlık onurunu korumada eksiklerimiz var." dedi.

Cihan