Görmez: 'Camiye girdiğimde gözlerim gençleri arar'

Görmez: 'Camiye girdiğimde gözlerim gençleri arar'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Camiye girdiğim zaman gayriihtiyari ilk yaptığım iş, cemaate bakarken genç aramak oluyor. Camide gençler varsa o gün namazı daha iştahla kılıyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türk Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, A, B, C grubu camilerin bulunduğunu, bunlara ilaveten "üniversite grubu" diye müstakil bir kategori oluşturduklarını bildirdi.

Görmez, 2-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenen "II. Kocatepe Gençlik Fuarı"na katılan dernek kulüp ve STK'ların temsilcileri ile bir araya geldi. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nin (TDV KAGEM) düzenlediği kahvaltılı programda Görmez, gençlerle sohbet etti. 

"Camiye girdiğimde gözlerim gençleri arar"

Gençlerin varlığını çok önemsediğini kaydeden Görmez, "Camiye girdiğim zaman gayriihtiyari ilk yaptığım iş cemaate bakarken genç aramak oluyor. Camide gençler varsa o gün namazı daha iştahla kılıyorum" diye konuştu. 

Gençlerin sabah namazı buluşmalarına kendisinin de katılabileceğini belirten Görmez, "Ayda bir aramızda bilgi ağı olsun. Ankara'nın çeşitli camilerinde buluşalım. Sonra halkayı biraz genişletelim. Her bir dostumuz on genç arkadaşımızı getirir. Hacıbayram'ın içini gençlerle doldururuz. Ben de o ay bütün yorgunluğumu unutmuş olurum" önerisinde bulundu. 

Üniversite grubu camilere özel din görevlileri

Programda, ODTÜ Mescit Topluluğu adına konuşan Ensar Fevzi isimli öğrenci, programlarını cami ve mescitlerde yaptıklarını belirterek, "Camimizde üniversite öğrencilerine yönelik konferanslar düzenlemeye çalışıyoruz. Çeşitli problemler yaşadık" diyerek sıkıntılarını anlattı. 

Görmez ise üniversite içerisinde görev yapan imamları seminer vermek üzere iki günlüğüne Ankara'ya davet ettiklerini belirterek, "ODTÜ, Hacettepe, Bilkent içindeki öğrenciler gelsinler, nasıl bir imam istediklerini genç arkadaşlar anlatsınlar, biz de orada olalım dedim" ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda camilerin A, B, C şeklinde kategorileri olduğunu kaydeden Görmez, "üniversite grubu" diye müstakil bir kategori oluşturduklarını bildirdi. Görmez, üniversite grubu camilerde "lisan bilen, doktora yapan, gençlerle iletişim kurabilecek, onların gönül dünyasına hitap edebilecek" din görevlilerin görevlendirilmesi için bir çalışma başlattıklarını açıklayarak, semineri bunun için gerçekleştireceklerini söyledi. 

Bilgin: "Sizler bizim geleceğimiz, umutlarımızsınız"

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ise "Sizler bizim geleceğimiz, umutlarımızsınız. İnşallah bu müesseseleri sizlere emanet edeceğiz. Sizler bizim mirasçımızsınız, geleceğin teminatısınız. Sizlere vereceğimiz emeğin de en kutsal emek olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.