Görmez, camilerde neden para toplandığını açıkladı

Görmez, camilerde neden para toplandığını açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanetin bütçesi ve Cuma namazı sonrası yardım toplanması eleştirilerine cevap verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 11 Kasım'da Minsk Camisi'nin açılışına katılmak üzere ziyaret ettiği Belarus'ta bir grup gazeteciyle bir araya geldi.  

"Bütçemizin yüzde 94,6'sı sadece personel maaşı"

Görmez, bir soru üzerine Diyanetin bütçesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Her sene bütçe yapılırken en büyük tartışmanın, Diyanetin bütçesi üzerinden yürütüldüğünü dile getiren Görmez, Diyanetin, birçok bakanlığın bütçesine denk bir bütçesi olduğunun ifade edildiğini vurguladı.

Görmez, "Halbuki Diyanetin bütçesinin yüzde 94,6'sı sadece personel maaşıdır. Geriye kalan para 350 milyon liradır. Kaldı ki Diyanet sadece Türkiye'de hizmet vermiyor, bütün coğrafyalara bu hizmetleri götürmeye çalışıyor. Doğrusu Diyanet kendi milletine yük olmayan bir kurumdur. O sürekli tartışılan bütçe, personelin kendi maaşıdır. Normalde kurumların bütçesi hesaplanırken daha çok cari bütçe esas alınarak değerlendirilir. Türkiye'de bütün camileri halkımız yapar, her cuma imamlarımızın yutkunarak söylediği 'camiye yardım' hem oradaki camilerimiz için hem buradaki camiler için toplanan yardımdır aslında." değerlendirmesini yaptı.

Dini Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum