Görmez: Asıl problem, FETÖ’nün Kitabı bırakıp şahıs merkezli bir inanca dönüşmesi

Görmez: Asıl problem, FETÖ’nün Kitabı bırakıp şahıs merkezli bir inanca dönüşmesi

Görmez, Katardaki İslam âlimlerine Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlattı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Abdullah bin Zeyd Al Mahmud İslam Merkezinde Katar’da yaşayan İslam âlimleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Görmez, Katardaki İslam âlimlerine Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

Görüşmede, FETÖ'nün İslam'a ve Müslümanlara verdiği zararlardan bahseden Başkan Görmez, "15 Temmuz darbe girişimini planlayanlar, dini bir cemaat gibi görünerek kendilerine müntesip oluşturdu. Farklı ülkelerden destek alarak Türkiye'ye ve Türk halkına darbe girişiminde bulundular." dedi.

“İslamofobik nefret içinde olan dünyalara, hoş görünmek için Kelime-i Tevhid’i parçaladılar.”

Başkan Görmez, "Asıl problem, FETÖ’nün Kitap ve Sünnetin evrensel ilkelerini bırakıp şahıs merkezli bir inanca dönüşmesidir. Hedeflerine ulaşmak için helali haram, haramı helal kılma yetkisini o şahsa vermeleridir. İslamofobik nefret içinde olan dünyalara, hoş görünmek için Kelime-i Tevhid’i parçalamalarıdır. Mümin olmak için Peygambere imanın zorunlu olmadığını söylemeleridir." ifadelerini kullandı.

“Bu darbe, İslam coğrafyasındaki bütün ümitleri söndürme teşebbüsüydü…”

"Türkiye’nin ateşle çevrildiği bir zaman diliminde darbe teşebbüsü ile ülkelerine en büyük ihaneti düşünebildiler" değerlendirmesinde bulunan Başkan Görmez, “Bu darbe, sadece bir darbe değildi, bir işgal hareketinin önünü açma teşebbüsüydü. İslam coğrafyasındaki bütün ümitleri söndürme teşebbüsüydü." dedi.

“Bu darbenin en büyük zararı İslam’a olmuştur”

 Darbe girişiminin en büyük zararının İslam’a olduğunu belirten Başkan Görmez, şunları kaydetti:

"Bu hareket, milletin 40 yılını heba etmiştir. Yüzbinleri bulan gençler, on binleri bulan öğretmenler, bu amaç için kullanılmıştır. Milletin iyilik duyguları istismar edilmiş, zekât ve sadakaları çalınmıştır. Aynı kötülükleri İslam dünyasında, mazlum coğrafyalarda Müslüman azınlıklara da yapmıştır. Bu dünyaların, Türkiye’ye ve milletimize olan muhabbetini istismar etmiştir. En kötüsü de ilim adamlarını, emelleri uğruna kullanmış ve kullanmaya da devam etmektedir. Türkiye’deki bütün âlimler olarak biz bunu geç anladık. Hep iyi niyetle yaklaştık, dünyadaki İslam âlimleriyle bunu paylaşmak zorundayız."

Olağanüstü Din Şurası ve Avrasya İslam Şurası’nda alınan kararlar paylaşıldı

Başkan Görmez görüşmede âlimlerle, Ağustos ayında gerçekleşen Olağanüstü Din Şurası’nda alınan kararlar ve Avrasya İslam Şurası’nda alınan kararları da paylaştı.​

Başkan Görmez'in Türkiye'deki din eğitimi ve din hizmetleri hakkında da bilgi verdiği görüşmeye, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda âlim katıldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.