Görmez: 86 bin 700 camimiz var

Görmez: 86 bin 700 camimiz var

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Türkiye'de 86 bin 700 camimiz var. Bunu herhangi bir ülkenin diyanet işleri başkanına telaffuz ettiğimde hayretler içerisinde kalıyorlar" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Türkiye'de 86 bin 700 camimiz var. Bunu herhangi bir ülkenin diyanet işleri başkanına telaffuz ettiğimde hayretler içerisinde kalıyorlar" dedi.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapımı tamamlanan Musalla Camisi'nin açılış törenine katılan Görmez, burada katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye genelindeki camilerin yüzde 99'unun halkın katkılarıyla yapıldığını belirtti.

Görmez, "Hem Diyanet İşleri Başkanı olarak hem de bir kardeşiniz olarak iftiharla sizinle bir şeyi paylaşmak istiyorum. Türkiye'de 86 bin 700 camimiz var. Bunu herhangi bir ülkenin diyanet işleri başkanına telaffuz ettiğimde hayretler içerisinde kalıyorlar. Bu camilerin de yüzde 99'unu, tarihten kalan Selahattin camilerini bir tarafa bırakacak olursak, Cumhuriyet döneminde yapılan camilerin yüzde 99'unu sizler yaptınız, halk yaptı. Ben bunu çok önemsiyorum. Devletin bizatihi cami ve mabet yapmasından çok sizin o kuruş kuruş toplayarak, biriktirerek bu mabetleri inşa etmenizi çok daha önemli buluyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışında 50'yi aşkın cami inşaatının olduğunu belirten Görmez, şunları kaydetti:

 "Bütün dünyada, Afrika'da, Asya'da, Moskova'da, Washington'da, dünyanın bütün merkezlerinde... Japonya'nın başkenti Tokyo'da sizin yardımlarınızla yapılan bir camimiz var. Camide bir defter var. Defteri bir gün orada evime götürdüm ve baştan sona okudum çünkü bini aşkın insan sadece camiyi ziyaret ederek İslam'la nasıl mutlu olduğunu anlatıyor. Sadece mihrabından, minberinden, caminin o manevi havasından etkilenip Müslüman olan bine yakın Japon kardeşimiz var. Bütün oralardaki camilerde sizin yardımlarınızla oldu. Sovyetler Birliği yıkıldı, ortaya akrabalarımız çıktı. Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, birçok ülke ortaya çıktı. Bunların her biri mabet yapmak istedi, gelenekleri yoktu, size müracaat etti. Sizin yardımlarınızla sadece Kırım ve civarında 38 cami yapmışız."

Konuşmaların ardından, Vali Mehmet Ceylan tarafından Görmez'e çini vazo hediye edildi. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise Görmez'e el dokuması halı armağan etti. Görmez ve protokol üyeleri, daha sonra Musalla Camisi'nin açılışını dualarla gerçekleştirdi. Açılışın ardından Görmez, camide akşam namazını kıldırdı.
Görmez, namazdan sonra Nevşehir'den ayrıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.