Görme engellilerin düşleri tasarımlarda hayat buldu

Görme engellilerin düşleri tasarımlarda hayat buldu

Görme engelli kadınların hayalleri, ‘Engelsiz kadınlar’ sloganıyla tasarımlarda hayat buldu, ortaya birbirinden kreatif figürler çıktı.

Atlas Halı’nın “Düşler Engelsiz” projesi, görme engelli kadınları ve tasarımcıları bir araya getirdi. 

Serinin tüm tasarımlarının bizzat görme engelliler tarafından ortaya çıkarılmasını amaçlayan proje kapsamında, TURGED (Türkiye Görme Engelliler Derneği) ile Türkiye’nin başarılı tasarımcılarından oluşan bir ekip çalışması yapıldı. 

MUDANYA’DA BİR ARAYA GELDİLER

Organizasyon kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden görme engelli kadınlar ve tasarımcılar Mudanya’da bir araya geldi. 

Kültürümüzde 2 bin 300 yıllık geçmişe sahip olan halıcılık sektöründe kadın figürünün önemine vurgu yapılan açılış konuşmasında projenin
detayları ele alındı. 

Organizasyonun ilerleyen aşamalarında, toplantı salonunda hazırlanan masalarda görme engelliler ve tasarımcılar gruplar halinde çalışmaya başladı. 

ÖZEL SERİ İLE ÜRETİLECEK

Sosyal sorumluluk projesi kapsamıyla görme engellilerin sanat ve iş hayatında aktif rol almasını hedefleyen organizasyonun sonunda gruplar tasarımlarını sergiledi. Figürlerin Atlas Halı tarafından özel bir seri ile üretilmesi bekleniyor.

DÜŞLERi FiGÜRLERE AKTARDILAR

Tasarımcıların görme engellilerin düşlerini kağıda aktarmayı hedeflediği proje, birbirinden farklı ve kreatif fikirlerin ortaya çıkmasını sağladı. Görme engelli kadınlardan bazılarının, görme duyularını kaybetmeden önce hatırladıkları renk ve objeleri tarif etmesiyle ortaya çıkan tasarımlar oldukça dikkat çekiciydi. Kimi, çocukken deniz kenarında oynadığı oyuncakları hatırladı, kimi ise bir yaprağın doğadaki döngüsü ve yaşama kattıklarını anlatmak istedi figürlerinde.

bugün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.