Görme engelli Suriyeli'nin zorlu yaşamı

Görme engelli Suriyeli'nin zorlu yaşamı

Ülkesindeki iç savaş ve işsizlik nedeniyle 9 çocuğu ve eşiyle Türkiye'ye gelen görme engelli Abdulgaffar Kassab, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki iç savaş ve işsizlik nedeniyle 9 çocuğu ve eşiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen görme engelli Abdulgaffar Kassab, seyyar satıcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Reyhanlı sokaklarında dolaşıp kutuya koyduğu baharat ve toz içecekleri satmaya çalışan 41 yaşındaki Kassab, ailesine uzanacak yardım elini bekliyor. 

Doğuştan görme engelli Kassab, AA muhabirine, Suriye'deki evlerinin, yaklaşık 2 yıl önce atılan varil bombası sonucu yıkıldığını söyledi.

Ülkesinde iş de bulunmadığını anlatan Kassab, bunun üzerine Reyhanlı'ya yerleştiklerini bildirdi. Kassab, 9 çocuğu ve eşi Mahasen Al Hasud ile 15 aydır Reyhanlı'da yaşadıklarını belirtti.

Ailesine bakacak başka kimsesi bulunmadığından çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Kassab, seyyar satıcılıktan günlük 5-6 lira kazandığını kaydetti.

Kassab, Reyhanlı'daki komşularının desteğiyle ayakta kalmaya çalıştıklarını belirterek, "Komşularımız evimizin bazı ihtiyaçlarını karşılıyor. Allah onlardan razı olsun. Ancak evimiz kira, birçok ihtiyacımız var, hayırseverlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Sofralarında çay ve ekmekten başka bir şey bulunmadığını dile getiren Kassab, komşularının verdiği yemekleri çocuklara ayırdıklarını, eşi ve kendisinin çoğu kez aç uyuduğunu ifade etti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.