Görme engelli Suriyeli genc 1 yılda 12 cüz ezberledi

Görme engelli Suriyeli genc 1 yılda 12 cüz ezberledi

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 17 yaşındaki görme engelli Muhammed Atiye, Kur'an-ı Kerim'i "gönül gözüyle" ezberliyor

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde anne babası ve 4 kardeşiyle yaşayan 17 yaşındaki görme engelli Muhammed Atiye, doğuştan görme engelli olmasına rağmen kendisine hediye edilen Braille alfabesiyle yazılı Kur'an-ı Kerim'le hafız olma hayalini gerçekleştirmek istiyor. 

Yaşadığı ve gittiği her yerin kaç adım olduğunu bile aklında tutan Atiye, 1 yıl önce okumaya başladığı Kur'an-ı Kerim'in 600 sayfasının 240'ını ezberlemeyi başardı.

Atiye, adeta kendisine gören bir göz olan ve her sabah kendisini almaya gelen 17 yaşındaki arkadaşı Yahya Diyap'ın elinden tutarak, Kur'an'dan ezberlediklerini hocasına okuyabilmek için heyecanla kurs merkezinin yolunu tutuyor.

AA muhabirine konuşan Atiye, gözleri görmemesine rağmen Kur'an öğrenme hayalinden hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Buraya taşındığımızda hiç kimseyi tanımıyordum fakat benim Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istediğimi öğrenen Yusuf Muhammed, bana yardımcı olmak istediğini söyledi. Daha sonra evimize gelen Ahmet ve Yusuf Hoca, bana bir hediye getirdiklerini söyleyerek kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim verdiler. Ben de her gün Kur'an kursuna giderek burada görevli olan Ahmet Hocamdan sabah saat 08.00'den 11.30'a kadar ders almaya başladım. Böylece Kur'an okumayı öğrendim ve 1 yıl içerisinde 12 cüz ezberledim. Benim gözlerim görmüyor ama ellerimle Kur'an okuyorum, kalbim okuyor ve görüyor."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.