Görme engelli öğrencilere 'mangala' hediye ettiler

Görme engelli öğrencilere 'mangala' hediye ettiler

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan ve Başkan Vekili Kazancı, Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu öğrencilerine karnelerini verip mangala oyun seti hediye etti.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başkan Vekili Hakan Kazancı, Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulundaki karne törenine katıldı.

Bilal Erdoğan ve aynı zamanda Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı olan Hakan Kazancı, okulda sınıfları tek tek gezip öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan ve Kazancı, ayrıca görme engelliler için özel olarak hazırlanan mangala oyun setini onlara hediye etti. Öğrencilerle mangala oynayan Erdoğan, iki oyunda rakipleriyle berabere kaldı.

Karnelerin dağıtımı sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Erdoğan, Etnospor Konfederasyonu olarak geçen sene bir çalışma başlattıklarını ve mangala oyun seti dağıttıklarını belirterek, "Mangala oyununun tanıtımı ve yaygınlaştırılması çerçevesinde görme engellilerimize braille alfabesiyle kılavuz ve oyun talimatnamesi olan mangala seti hazırladık. Pilot okullarımızda denedik ve ikinci dönem turnuva yaptık." dedi.

Görme engelli öğrenciler arasında da mangalayı yaymayı amaçladıklarını aktaran Erdoğan, "2 bin tane mangala setini arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. İkinci dönemde inşallah Türkiye çapında Görme Engelliler Mangala Turnuvası olacak. Finalini de mayıs ayında yapacağımız Etnospor Kültür Festivali'nde düzenlemiş olacağız. Bütün görme engelli çocuklarımızın keyifle hem sınıf arkadaşlarıyla hem aileleriyle oynayabilecekleri güzel bir oyun olduğu için eğlenmelerini diliyorum." diye konuştu.

Öğrencilerin de mangala oyun setini almalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Erdoğan, iki oyunda berabere kaldığını hatırlatırken öğrencilere kolaylık sağladığı yönündeki espri üzerine, "Nerede kolaylık sağladım, düzenleyip berabere kalmak kolay değil." ifadesini kullandı.

Daha sonra öğrencilere seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir dönemin daha sonuna geldik. Birinci sınıflar ilk karnelerini aldı. Bazılarınız düz karne aldı, bazısı 'teşekkür ve takdir' diyor. Daha iyi çalışırsak daha güzel karne alırız. Karnenizle beraber sizlere mangala oyunu hediye ediyoruz. İkinci dönem geldiğinizde herkes mangalayı öğrenmiş olacak. Güzel turnuvalarımız olacak. Turnuvaları kazanacak arkadaşlarımıza hediyelerimiz olacak. Hepinize başarılar ve güzel tatil dönemi diliyorum. Turnuvalar maksadıyla buluşmak dileğiyle."

Törenin ardından Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Bilal Erdoğan ve Hakan Kazancı'ya birer plaket verdi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.