Görme engelli memur azmiyle örnek oluyor

Görme engelli memur azmiyle örnek oluyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren görme engelli Reha Demirci, çalıştığı Bodrum Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Biriminde hastaneye gelen engelli ve muhtaç kişilere yardımcı oluyor.

Bodrum'da Turgutreis Mahallesi'nde kendisi gibi görme engelli eşi Asuman Özkan Demirci (43) ile hayatına devam eden Reha Demirci, yaşamıyla örnek oluyor.

Doğuştan görme engelli Reha Demirci, ailesinin kararıyla 7 yaşında katarakt ameliyatı geçirdi. Bu ameliyatın ardından Demirci, önce sağ, ardından da sol gözü ile görmeye başladı. Işığı gördüğü için çok mutlu olan Demirci, 11 yaşından itibaren yavaş yavaş görme yetisini yeniden kaybetti.

Dünyası 4 yıldan sonra yeniden kararan Demirci, buna rağmen yaşama sevincini hiç kaybetmedi. Okulunu bitiren ve sınavlara girerek açık öğretim ön lisans programını başarıyla tamamlayan Demirci, bu süreçte engelliler için açılan bağlama kurslarına da katıldı. Demirci, 2006-2011 yılları arasında memleketi Fethiye ilçesinde orkestra kurup müzisyenlik yaparak geçimini sağladı. Reha Demirci 5 yıl önce kamuda istihdam uygulaması kapsamında engelliler kadrosundan yararlanıp, Bodrum Devlet Hastanesinde işe başladı. İlk olarak hastanenin santral kadrosunda çalışan Demirci, ilerleyen süreçte okulunu tamamladığı için sosyal hizmet birimine geçti.

Engelliler için tasarlanan yazılım programıyla yazışmaları da yapabilen Demirci, kendi engelini unutup engelli, kimsesiz, yaşlı ve yardıma muhtaç kişilere de yardımcı olmaya çalışıyor.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 yıllık hayatında sadece dört yıl görme şansı elde edebildiğini belirterek, "Mesela hiç görmeyen birisi rengi asla bilemez, ben o yönden avantajlıyım." dedi.

Demirci, hayatının büyük bir bölümünü kapsayan müzikle de okul yıllarında tanıştığını dile getirerek, "Ud çalmaya, org çalmaya orada başladım. Bağlama çalmayı da ilerlettim. Liseyi de memleketim Fethiye'de okudum. 2011 yılından bu yana da hastanede çalışıyorum." diye konuştu.
"Müzikten hiç kopmadım"

Demirci, çalışma hayatının dışında müzikten de hiç kopmadığını ve bağlama dersi de verdiğini belirtti.

Demirci, en çok gökyüzünün maviliğini görmeyi özlediğini, eşini de hiç görmeden sevdiğini ve evlendiğini dile getirerek, "Şimdi gözlerim açılsa da benim sevgim asla değişmez. Çünkü ben eşimi yüreğiyle düşüncesiyle severek evlendim. Onun için Bodrum'dayım." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.