Görme Engelli Kur'an Kursu Öğrencilerine Yemek İkramı

Görme Engelli Kur'an Kursu Öğrencilerine Yemek İkramı

Adıyaman Müftülüğü'ne bağlı Mimar Sinan Kur'an Kursu'nda okuyan görme engelli öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Görme engelli kurs öğrencilerine Tpao Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yemek ikramında bulunuldu. Yemeğe, İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Mimar Sinan Kur'an Kursu Yöneticisi Hatice Varol ve görme engelli öğrencilerin Öğreticisi Hacer Uslu katıldı. Kur'an Kursu'nda eğitim alan öğrencilerin sosyal faaliyetlerle de kaynaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Öğrenciler bu etkinlikten duydukları memnuniyetleri ifade ederken, "Görme engelli olarak Allah'ın Kelamını öğrenme ve okuma imkanı verildi. Bize yönelik böyle bir sınıfın açılması ve öğretici görevlendirilmesi büyük bir imkan ve lütuftur. Görme engelliler olarak, Kur'an-ı Kerimi okuma zevkine kavuştuk. Bize bu imkanları hazırlayanlara teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun" şeklinde görüş belirtti.

İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ise, "Görme engelli öğrencilere Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim öğretiliyor. Ayrıca İmamağa Kur'an Kursumuzda da işitme engellilere yönelik bir sınıf bulunmaktadır. Bu sınıfta da işitme engellilerimiz Kur'an-ı Kerim öğretilmektedir" dedi

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.