Görevlendirme yapılan belediyeler halkla iftarda buluşuyor

Görevlendirme yapılan belediyeler halkla iftarda buluşuyor

Van'da görevlendirme yapılan Büyükşehir, İpekyolu, Edremit, Erciş, Gürpınar ve Özalp belediyeleri, kurdukları çadırlarda düzenledikleri iftar programları ile ramazan ayında vatandaşların gönüllerine dokunuyor.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından gerçekleştirdikleri projelerle göz dolduran belediyeler,ramazan ayı boyunca da yardımlaşma ve dayanışma duygularını ön plana çıkararak 11 ayın sultanının maneviyatını insanların yüreklerinde hissetmesini sağlayacak.

Van'ın Büyükşehir, İpekyolu, Edremit, Erciş, Gürpınar ve Özalp belediyeleri ramazan ayı boyunca kurdukları iftar çadırlarında her gün 15 bin kişiyi kardeşlik sofrasında buluşturacak.

Maddi durumu iyi olmayan binlerce vatandaşa çeşitli yardımlarda bulunarak gönüllerini kazanan belediyeler, iftar sonrasında düzenleyecekleri mehteran, şişme maskot dans gösterisi, Hacivat ile Karagöz, çocuk yarışmaları, tiyatro gösterileri, sinema, ney dinletisi, semazen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gibi etkinliklerle de insanların eski ramazan coşkusunu yeniden yaşamalarına öncülük edecek.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan'ı dolu dolu yaşatacak

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanlığı, bu yıl İpekyolu Belediyesi ile birlikte kurduğu iftar çadırında her gün 5 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram ediyor.

Ayrıca ramazan ayında her gün bir mahallede bin kişiye iftar yemeği veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayında da destek olmaya devam edecek.

Yıl boyu dağıttığı yardımlarla dar gelirli ailelerin yanında olan belediye, ramazanda yaptığı yardımlara ek olarak 20 bin aileye ramazan paketi ve temizlik setinden oluşan iki ayrı yardım kolisi ulaştıracak.

Büyükşehir Belediyesi, Ömer Karaoğlu, Fatih Koca, Serdar Tuncer, Özcan Gündoğdu, İbrahim Sadri, Mustafa Demirci, Eşref Ziya Terzi, Abdurrahman Önül, Murat Belet, Bekir Çiçek, Grup Tillo ve Ammar Acarlıoğlu gibi sanatçıları Vanlılarla buluşturacak.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski ramazanların yeniden canlandırılması adına yoğun program hazırladıklarını belirterek, "İftar çadırı alanımıza 35 stant kuracağız. Vatandaşlarımız bu stantlarla eski ramazanları yaşayacaklar. Çayı çok seven Vanlılara iftar çadırı alanda ücretsiz çay ikramı yapılacak. Her akşam ilahi dinletileri ve Kur'an-ı Kerim tilaveti olacak. Çocuklar için de etkinliklerimiz var. Çocuklar için oyun alanları oluşturacağız, kukla gösterileri sergilenecek. Vatandaşlarımızın güzel bir ramazan geçirmesini sağlayacağız." dedi.

Edremit Belediyesi "Feshane Sokağı" kuracak

Edremit Belediyesi, Kent Meydanı'nda kurulacak iftar sofrasında günlük 8 bin kişiye iftar yemeği verecek.

11 ayın sultanı ramazanda vatandaşların güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla "Feshane Sokağı" kuracak olan belediye, "Şehr-i Mavi Edremit'te Şehr-i Ramazan Coşkusu" adı altında her gün farklı bir etkinlik düzenleyecek, ünlü sanatçıları Vanlılarla buluşturacak.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ramazan ayında komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturacaklarını söyledi.

Bu yıl daha renkli, daha coşkulu, manevi iklimi daha yoğun bir ramazan geçireceklerini aktaran Çiçekli, mahallelerde düzenleyecekleri programlarla da vatandaşların manevi duygularını ön plana çıkaracaklarını kaydetti.

Erciş Belediyesi kuracağı iftar çadırında her gün 450 kişiyi aynı sofrada buluşturacak.

Aynı zamanda iftar sonrasında farklı etkinlikler düzenleyecek olan belediye, bin aileye de ramazan paketi dağıtacak

Gürpınar Belediyesi de ramazan boyunca her gün 150 aileye sıcak yemek ulaştıracak.

Ayrıca özel günlerde kuracağı kardeşlik sofrasında 4 bin 500 kişiye iftar verecek olan belediye, maddi durumu iyi olmayan ailelere de çeşitli yardımlarda bulunacak.

Özalp Belediyesi de ilçe merkezinde kuracağı iftar çadırında her gün 500 kişiye yemek dağıtacak.

İlçede tespit edilen 50 ailenin evine her gün sıcak yemek teslim edecek olan belediye, ramazan boyunca vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunacak, iftar sonrasında da konser, çocuk oyunları gibi etkinlikler düzenleyecek.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.