Gordion piramitleriyle ünlü Mısır'a rakip olabilir

Gordion piramitleriyle ünlü Mısır'a rakip olabilir

Ankaralı turizmcilere göre, dokunduğu her şeyi altına çevirmesiyle efsaneleşmiş Frigya Kralı Midas'ın şehri Gordion, piramitleriyle ünlü Mısır'a rakip olabilir.

Turizm sektörü, askeri müdahale, şiddet olayları ve siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle Mısır'dan ayağını kesen turisti Türkiye'ye tümülüslerle çekecek.

Ankaralı turizmcilere göre, dokunduğu her şeyi altına çevirmesiyle efsaneleşmiş Frigya Kralı Midas'ın şehri Gordion, piramitleriyle ünlü Mısır'a rakip olabilir.

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, Anadolu'nun sahip olduğu zengin ve kültürel birikimle daha fazla turisti çekebileceğini söyledi.

Türkiye'de kıyı şeritlerde deniz, kum ve güneş turizmine uygun alanların yanı sıra iç bölgelerde de kültür, tarih, inanç, gastronomi ve sağlık turizmi için büyük imkanların var olduğunu belirten Aydın, Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarındaki Yassıhöyük'te yer alan tümülüslerin, dünya tarihi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Mısır'a rakip "3 K" modeli

Aydın, turizmde öne çıkan deniz, güneş ve kum gibi özelliklerin Ankara'da olmadığını, bu nedenle başkente uygun projelerin üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ankara'nın bir turizm master planına ve bu plan çerçevesinde de yeni projelere ihtiyacı var. Sahillerimizde, deniz-kum-güneş anlamına gelen '3 S' modeli öne çıkıyor. Buna orantılı olarak da Ankara'da kültür, kongre ve kaplıca turizminin öne çıkacağı '3 K' modeline yönelmemiz gerekiyor. Bunlar yapılmıyor mu? Yapılıyor ama küçük ölçekli girişimciler tarafından ve bunlar da potansiyelin tamamıyla kullanılması için yeterli değil. Yassıhöyük, Gordion tümülüsler vadisi turizmde acilen kullanılması gereken bir zenginlik. Burada 110 tümülüs var. Şu ana kadar sadece birinde kazılar yapıldı ve açıldı. O da Frigya Kralı Midas'ın mezarı.

O mezar bile dünya tarihini etkileyen bir isme ait ve çok önemli ancak diğer tümülüslerdeki kazıların da tamamlanmasıyla bu bölge Mısır'daki piramitlere rakip olabilir, turizm için bir rota haline getirilebilir. Bu alanın dışında da inanç turizmi, sağlık ve kongre turizmi için de Ankara'da çok fazla imkan var. Bunlar da değerlendirilmeli. Özel idarelerin kapatılmasıyla belediyelere önemli bir kaynak aktarılacak. Bu kaynak, başkent turizmi için kullanılırsa Ankara turizmde uçar."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.