Google'ın yerine Alphabet geldi

Google'ın yerine Alphabet geldi

Google hisse senetleri artık Aphabet olarak işlem görecek.

Bildiğiniz gibi Google, bundan sonraki süreçte Alphabet (alfabe) adından bir kuruluşun bünyesinde devam edecek. Alphabet Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page tarafından yönetilecek dev bir holding olarak piyasada yer alacak. Alphabet'i kısaca anlatmak gerekirse; Google ve Google bünyesinde yer alan bütün alt birimler bundan sonra Alphabet'e bağlı kuruluşlar olacak görünecek. İnternet adresi “abc.xyz” olarak belirlenen Alphabet, Google'ın mevcut birimleriyle sınırlı kalmayacak. Sergey Brin ve Larry Page alfabede yer alan 26 harfi bir şirketle temsil etmeyi hedefliyor.

Şu an alfabedeki “G” harfini Google oluşturuyor. Google; Android, YouTube, haritalar, arama motoru ve reklam alt birimleriyle Alphabet'in en önemli ayağını oluşturacak. "X" harfi ise birçok projeyle gündeme gelen Google'ın X laboratuvarını temsil ediyor. Kalan 26 harf satın alınacak firmalar ile doldurulacak.
Google'ın A sınıfı hisse senetleri (GOOGL.O) ve C sınıfı hisseleri (GOOG.O) otomatik olarak dönüştürülecek. Bu hisse senetleri pazartesiden itibaren Alphabet A sınıfı ve C sınıfı olarak Nasdaq üzerinde işlem görecek.  Ancak senet sembolleri değişmeyecek.

Ağustos ayında açıklanan yapısal revizyon, sürücüsüz araba, glikoz izlemesi yapan kontakt lensler ve internete bağlı yüksek irtifa balonları girişimleri gibi şirketin temel işlerini ayırmak için tasarlanmıştır. Ayrıca ücretsiz WiFi programı gibi kentsel şehir altyapısını geliştirmek için teknolojiler sunan Sidewalk Labs, Alphabet'in bir parçası olacak.

Türkiye gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.