Google'dan New Horizons'a özel doodle

Google'dan New Horizons'a özel doodle

Google, 9 sene önce NASA'nın uzaya gönderdiği New Horizons aracının Plüton gezegenine en yakın mesafeye ulaşacağı bugün için özel bir Doodle hazırladı.

Bugün gökbilimciler için çok önemli bir gün. Zira tam 9 sene önce NASA tarafından uzaya gönderilen New Horizons aracı, bugün itibariyle güneş sisteminin "cüce gezegeni" Plüton'a en yakın mesafeye ulaşarak gezegeni fotoğraflayacak ve Plüton'un gizem perdesi ortadan kalkacak.

İşte bu önemli gün için Google da özel bir Doodle hazırlamış ve bu önemli günü kullanıcılarına hatırlatmış. Google'ın hazırladığı Doodle'a tıkladığımızda da "Plüton"un Google'daki arama sonuçları gösteriliyor.

Öte yandan New Hozirons'ın Plüton'un fotoğraflarını çekmek ve atmosferini taramak için 30 dakikalık bir süresi bulanacak. Uydu, bu kısıtlı süre içerisinde Plüton'u fotoğraflamalı ve verileri NASA'ya göndermeli.

Bunun dışında uzay aracının Plüton etrafında dönen mikro asteroitlerle çarpışma ve devre dışı kalma ihtimali de bulunuyor. Ancak bu ihtimal sadece 10 binde 1. Bakalım New Horizons, uzun bir süredir beklenen Plüton'un en net fotoğrafını NASA ne zaman gönderecek?

horizon-doodle.jpg

teknokulis

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.