Google yeni Android One için Xiaomi ile çalışacak

Google yeni Android One için Xiaomi ile çalışacak

Google yeni amiral gemisi katili olarak adlandıracağı Android One için Çinli üretici Xiaomi ile bir anlaşma arefesinde. İki firmanın anlaşması durumunda ortaya çıkacak olan ürün piyasaya yeni bir soluk getirebilir.

Çinli mobil cihaz üreticisi Xiaomi, düşük fiyatla yüksek kalite vadeden ürünleriyle piyasada kendisine büyük bir yer edindi. Google’ın bu firmayla bir sonraki Android One telefonun üretimi için anlaşmaya çalıştığı söyleniyor.

Endonezya merkezli Krisptech’e göre Xiaomi’nin 5.5 inçlik Mi 5X modelinin Google’ın OnePlus 5 ile yakalamaya çalıştığı Android One deneyimini daha ucuza mal edebileceğine inanılıyor. Eğer böyle bir anlaşma gerçekleşirse Xiaomi markası Amerikan pazarına bu şekilde giriş yapabilir.

Bu anlaşma gerçekleşirse Xiaomi’nin Android tabanlı olarak kişiselleştirdiği ve MUIU katmanı işletim sistemi yerine direkt olarak Android işletim sisteminin kullanıldığı ilk model olabilir. Bu sayede güncellemeleri daha hızlı alarak daha sağlıklı bir Android deneyimi yaşatacağı söyleniyor.


Xiaomi’nin Google için bir sonraki Android One programı için mükemmel bir ortak olacağını kanıtlaması gerekebilir. Zira Çinli şirket pil ömrü ve malzeme kalitesi gibi temel bileşenlerden ödün vermeden çeşitli fiyat aralıklarında telefonlar piyasaya sürerek yeterliliğini ispatlamış durumda.

Google’ın daha önce Hindistan pazarı için yaptığı ortaklıklar olan MicroMax ve Karbonn markalarından daha iyi sonuçlar alacağı düşünülebilir.

Google’ın amiral gemisi katili olarak piyasaya sürmeye başladığı AndroidOne serisi 200-300$ gibi fiyatlarla ve Xiaomi’nin donanımıyla kendisine iyi bir yer edinebilir. Xiaomi için ise Amerikan pazarına kolay bir şekilde giriş için anahtar niteliğinde bir anlaşma olabilir.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.