Google ve Samsung patent savaşına son verdi

Google ve Samsung patent savaşına son verdi

Google ve Samsung, alışılanın aksine patent savaşına girişmek yerine uzlaşı ile sonuçlanan bir anlaşma yaptı. Uzun zamandır işbirliği içinde olan iki dev şirket, global düzeyde geçerli olan patent lisans anlaşmasına vardı.

Google'ın patent işlerinden sorumlu yöneticisi Allen Lo, Samsung ile çapraz lisans anlaşmasına vardıklarını belirtti. Allen Lo, "Bu tür anlaşmalar yapıp birlikte çalışarak, şirketler potansiyel davaları azaltabilir ve yeniliklere odaklanabilir." ifadelerini kullandı.

İki teknoji devinin imzaladığı 'çapraz lisans anlaşması', iki ya da daha fazla patent sahibi teşebbüsün birbirlerine ya da üçüncü bir tarafa lisans verdikleri anlaşma türü olarak tanımlanıyor.

Anlaşma, mevcut patentlerin yanı sıra, 10 yıllık bir geçerliliğe sahip olacak. Google ve Samsung, böylece birbirlerine ait teknolojileri rahatlıkla kullanabilecek. İki şirketin bu tür bir ittifaka girmesi, patent savaşlarının bir numaralı aktörü Apple'a da bir sinyal niteliğinde.

Samsung Fikrî Mülkiyet Merkezi başkanı Seungho Ahn, "Samsung ve Google, sektörün tümüne göstermiştir ki anlamsız patent kavgaları yerine yapılan işbirliği anlaşmalarının sektöre daha fazla getirisi var." ifadeleri ile patent savaşlarının büyük bir yıpranmaya neden olduğunu söyledi.

Samsung ve Google'ın patent konularında işbirliğine gitmesine Apple'ın ne tür bir karşılık vereceği merak ediliyor. Şirketin kurucularından Steve Wozniak, 2 Kasım 2013'te BBC'ye verdiği mülakatta, Google ile Apple'ın daha gelişmiş teknolojiler için işbirliği yapması gerektiğini söylemişti.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.