Google Translate Başarıyı Hedefliyor

Google Translate Başarıyı Hedefliyor

Teknolojinin gelişim sürecinde ve internetin yaygınlaşmasıyla gün içerisinde ulaşabileceğimiz oldukça farklı dildeki kaynakların sayısını giderek yükselirken en çok kullanmış olduğumuz programlardan bir tanesi de çeviri uygulamaları olarakkarşımızaçıkıyor

Bunlara en büyük örnekleri verebileceğimiz ve neredeyse odlukça fazla eleştiri alan Google Translate. Fakat Google çeviri servisine baktığımız da eskisine göre çok daha başarılı beraberinde yapmış odluğu doğru çeviriler sayesinde oldukça başarılı yapıya sahip.

Google Translate’in resmi bloğu üzerinden yapmış odluğu açıklama içerisinde, Google Translate neredeyse gün içerisinde yaklaşık olarak 100 milyarı aşkın çeviri işlemleri gerçekleşiyor. Geçmiş dönemlere baktığımız da resmi evrakları başarılı bir şekilde çevirme yeteneğine sahi olan Google, Günümüz de ise günlük konuşmaları çevirme sürecinde geçmiş dönemlere nazaran çok daha iyi olduğu görsellerle destekleniyor.

Google Translate bu gelişim sürecini oldukça büyük bir ölçüde kullanıcılarına oldukça borçlu. Nedeni ise Translatw Community internet sitesi içerisinde kullanıcılar büyük bir hızlı gönüllü olarak çeviriler yapıyor beraberinde doğruluk oranını da kontrol ediyor. Lu an da ise yaklaşık olarak 90 farklı bir dilin dâhil olmuş olduğu sistem içerisinde katkı da bulunmak için Translate Community‘e girerek düzenlemelerde bulunabilirsiniz.

 

veteknoloji

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.