Google Sürücüsüz Araba En Erken 2016'da Yollarda!

Google Sürücüsüz Araba En Erken 2016'da Yollarda!

Arama motoru devi Google, 2010 yılından bu yana üzerinde çalıştığı sürücüsüz arabasıyla ilgili ilginç gelişmeler var.

Sürücü olmayan, direksiyondan yönetilmeyen dünyanın ilk robot aracına imza atan Google, otomobilini resmen yolalrla buluşturmak için gün sayıyor.

En erken 3 yıl en geç 5 yıl içerisinde sürücü deneyimine resmen sunulacak olan Google'ın sürücüsüz otomobiliyle ilgili detayları projenin müdürü Anthony Levandowski paylaştı.

Tamamen Google teknolojileriyle donatılmış halde çalışacak olan sürücüsüz araba için şirket, aceleci değil oldukça temkinli bir şekilde ilerliyor. Bu yavaş ilerlemenin en büyük sebebi de sürücüsüz aracın yollarla buluşması için gerekli tüm yasal engelleri aşma süreci.

Şu an sadece Florida, Kaliforniya ve Nevada eyaletlerinde denen araç, test sonuçlarına göre geliştirilmeye devam ediyor. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda geliştirilen sürücüsüz arabada Google için en önemli detay, sürücü koltuğuna oturacak kişinin tepkilerini tam olarak alabilmek.

Henüz bir isim bulunmayan Google sürücüsüz araba binlerce kilometre yol katediyor ve test sürüşlerine göre arabanın geliştirilmesi sağlanıyor. Bugüne kadar sadece bir kez kırmızı ışıkta kaza yapan Google Sürücüsüz Araç, harita sistemi olarak da Google Haritaları kullanıyor. 

Stargundem