Google şimdi de derimize nüfuz edecek

Google şimdi de derimize nüfuz edecek

Hemen hemen hayatın her alanında değişik proje ve çalışmaları olan Google, cebimize girdikten sonra şimdi de deri altına sızmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü arama motoru Google, elindeki veri havuzuyla yetinmeyecek gibi gözüküyor. Android platformu ile inanılmaz büyüklükte verilere sahip olan Google, cebimizden sonra şimdide deri altına sızmaya hazırlanıyor.

Bilimsel amaçlarla yapılacağı ısrarla belirtilen çalışma hakkında Google gereken patenti almış durumda. Google'ın yeni çalışması özellikle tahliller konusunda hayatı kolaylaştırmayı hedefliyor. Örneğin doktor randevusu sonrası almanız gereken tahlil ve sonuçlarını beklemek istemiyorsanız bu proje tam size hitap ediyor. Google'ın üzerinde çalıştığı proje ile vücudunuza deri implantı yerleştirilecek. Bu deri implantı ile kanınızı her an, herhangi bir yerde ölçebilecek.
Google'ın deri implantı fizyolojik parametreler yapan bir tanı sistemi. Kan, tükürük ya da doku sıvısını analiz eden sensörler deri altına yerleştirilerek çalışıyor. Verileri okuyan biz cihaza bağlı olan implant ile tanılar anlık olarak kaydedilip takip edilebiliniyor. Google'ın bir yıl önce tanıttığı sağlıklı yaşam ürünlerinden biri olan akıllı saatle çalışması beklenen ürünün ne zaman çıkacağı ve fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.