Google, mobile özel arama sonuçları yayınlayacak

Google, mobile özel arama sonuçları yayınlayacak

Arama devi Google, mobil cihazlardan yapılan arama işlemleri için özel arama sonuçları göstermek üzere hazırlık yapıyor.

Aslında Google bu ayrımı birkaç aydır yapmaya başladı. Son birkaç aydır kullanıcılar, desktop ve mobil üzerindeki aynı terimlerin arama sonuçlarını farklı farklı görmeye başladı. Arama devi şirket, bu fikri 2015 sonundan beri tartışıyordu. Mobil kullanıcıların yoğunluğu Google’ı nihayet bu konuda adım atmaya ikna etmiş görünüyor.

Google’ın trend analisti Gary Illyes’ın, pazarlama konferansı Pubcon’da yaptığı açıklamaya göre, Google desktop cihazlar için bir arama indeksi tutmaya devam edecek ancak bu indeks, mobil cihazlar için tutulan indeks kadar taze olmayacak. Bu da Google’ın artık mobil cihazlara odaklandığının ispatı. Böylece web site sahipleri için de, arama sonuçlarından daha fazla kullanıcı çekmek ve daha üst sıralarda görünmek için mobil tasarımın öne çıktığı dönemin başladığı resmen ilan edilmiş oluyor. Google geçtiğimiz yıl da, web sitelerindeki mobil öğeleri ön plana çıkartacağını altını çizmişti.

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.