Google kendi enerjisini kendisi üretiyor!

Google kendi enerjisini kendisi üretiyor!

Dünya üzerindeki enerji kaynakları giderek tükenirken markalar hem daha temiz hem de yenilenebilir enerji konusuna çok daha önem verir oldu. Bu konuda ilk adımı atan isimlerden biri ise Google.

Teknolojiyi verimli ve doğa dostu kullanmak, bu dünyada yaşanılabilirliği arttıran en önemli etkenlerden biri. Google şirketi ise hem enerji maliyetini azaltmak hem de yenilenebilir enerjiyi değerlendirmek adına yeni bir projeye daha imza attı.

Proje kapsamında şirket, Kaliforniya'da halen Google'a ait rüzgar gülü tarlası olan bir bölgeye, 48 yeni rüzgar gülü koyarak toplamda 770 türbine sahip olacak. Google'ın hayata geçirdiği yeni 48 rüzgar gülü sayesinde Bu Google, kampüsünde kullandığı yenilenemez enerji kaynaklarından gelen enerjinin maliyetini yarı yarıya düşürmüş olacak.
Google'ın yapmış olduğu bu yatırım hem çevreye hem de Google'ın bütçesine katkı sağlarken projenin devamında NextEra firmasıyla yapacağı 20 yıllık anlaşmayla, 2016'dan başlamak üzere yılda 43 megawatt'lık enerji alımı sağlayacak.

Sabah 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.