Google göz hastalıklarını tespit edecek!

Google göz hastalıklarını tespit edecek!

Google, geliştirdiği yeni yapay zeka algoritması ile gözün net olarak göründüğü bir fotoğraftan göz hastalıklarını tespit edebiliyor.

Yalnız bir arama motoru olmaktan çıkıp, teknoloji ve bilim dünyasına yönelmeye başlayan Google, geçtiğimiz dönemlerde SpaceX projesine 1 milyar dolar yatırım yaparak uzay araştırmalarında öncü olmuştu. Şimdi ise geliştirdiği yapay zeka algoritmasıyla, çekilen bir fotoğraftan göz hastalığı tespit edecek!

Yapay zeka üzerine son dönemlerde yaptığı çalışmalarla ses getiren Google, geçtiğimiz gün yaptığı resmi bir açıklamada körlüğe bile neden olan "diyabetik retinopati" hastalığının tespit edilmesini sağlayan yeni bir algoritmayı hayata geçirdiğini duyurdu.

Geliştirilen yapay zeka algoritması, gözün net bir şekilde göründüğü fotoğraflardan bir göz hastalığı olup olmadığını rahatça bulabiliyor.

Tıp dünyası da yapılan bu algoritmanın ne kadar doğru karar verdiğine yönelik araştırmalara başladı. Fakat ilk aşamalarda doktorlar, böyle bir yapay zekaya güvenmek için acele etmiyor. Fakat algoritma gelişip doğruluk oranı artarsa, tıp dünyasında kullanılabilecek en önemli özelliklerden birisi olacak.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.