Google, Facebook, Twitter ve Microsoft birleşti

Google, Facebook, Twitter ve Microsoft birleşti

Google, Facebook, Twitter ve Microsoft, oluşturdukları ortak veri tabanıyla, terör ve aşırılıkçı söylemlerin yer aldığı içerikleri kaldırmak için güçlerini birleştirdi.

Bilgi paylaşımı yoluyla platformlarındaki aşırılıkçı içeriği  belirlemek ve kaldırmak için karşılıklı anlaşmaya varan teknoloji devi şirketler,  terörü destekleyen resim ve videolar için  "hashes" olarak bilinen ve dijital  parmak izinden oluşan bir veri tabanı oluşturdu.
 
Bu veri tabanında teröristlere ait videolar veya şiddet içeren  görüntüler yer alıyor. Aşırılıkçı söylemlerin yer aldığı video ya da resim  paylaşıldığında, ortaklaşa kurulan sistem tarafından otomatik olarak şirket  yetkilileri bilgilendirilecek.
 
Şirketlerden biri, terör veya benzeri içerikte paylaşım tespit  ettiğinde, diğerleri de bu "hashes"leri kullanarak aynı içeriği kendi ağlarından  çıkarabilecekler.
 
Dört şirket tarafından yapılan ortak açıklamada, "İnternette terörle  ilgili içeriğin kontrol altına alınması için çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Bu  iş birliğinin daha da geliştirileceğini umut ediyoruz." ifadesine yer verildi.
 
Terör içeriği konusunda farklı politikalara sahip şirketler, öncelik  işe "en aşırılıkçı ve korkunç terör görüntülerinin" parmak izlerini paylaşmakla  başlayacaklar.
 
Teknoloji şirketleri, sitelerindeki terör içerikli aşırılıkçı  yayınların kaldırılması için dünya genelinde hükümetler tarafından baskı görüyor.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.