Google artık ruhumuza işleyecek

Google artık ruhumuza işleyecek

Web teknolojilerinin öncü şirketi goole insanların ruhsal durumlarına göre hareket edebilecek bir sistem üzerinde çalışmaya başladı.

Haber Yorum Serdar Aslan
RİSALEHABER -
Web teknolojilerinin gelişmesiyle artık günlük hayatımızdaki cihazlar da akıllanmaya başladı. Yapay zekaların etik varlıkları sorgulanmaya devam etse de akıllı cihazlar hayatımızda fazlaca yer kaplamaya ve kapladıkları yeri genişletmeye devam ediyor. Web sitesi arama motoru olarak ortaya çıkan ve sektördeki bir çok yeniliğe de imza atan google yakın rakipleri arasında da yenilikçi bakış açısıyla hep bir adım önde ilerliyor. 

Kullanıcıya en iyi çözümleri ve sonuçları sunmaya çalışan Google, insansız araçları denediği geçtiğimiz sene sağlıklı ve hızlı bilgi üretiminde de baya bir yol kat etti. 

Kişilerin web geçmişleri ve deneyimleriyle aramalarınıza en yakın sonuçları hali hazırda sunan google yakın gelecekte bu özelliğini bir adım daha ileriye taşıyarak ruhsal durumumuzu da analiz ederek takip altına alacak. Gelişen teknoloji mevcut şartlarda zaten kalp atışlarını sayabiliyor, sesli komutları alabiliyordu.

Gelişen teknoloji; kalp atışlarımızı ölçebiliyor, sesimizden komut alıyor hatta attığımız adımları sayabiliyor. Yakın gelecekte, bunun bir basamak daha ötesine geçerek ruh halimizi de takip altına alacak.

Star'da yer alan habere göre Google'ın bünyesine kattığı Amerikan Ruh Sağlığı Enstitüsü’nün eski başkanlarından Thomas Insel, ayağının tozuyla yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Kişilerin web ve dijital platformlar üzerinden paylaşımlarını, arama sayfalarında kullanmayı tercih ettikleri kelimeleri analiz ederek belirli filtrelerden geçirmeyi hedeflediklerini belirten Insel “Böylece anksiyete bozukluğu, psikoz ya da depresyon gibi durumları sanal ortamda teşhis etmek gerektiğinde tedbir almayı hedefliyoruz. Yılların verdiği deneyimle intihara meyilli kişilerin ruh halini bu şekilde tespit etmek ve yüzlerce hayat kurtarmak mümkün” dedi.

Amaçları ve hedefleri açısından bakıldığında çok kullanışlı ve faydalı olduğu görülen bu durum diğer yandan bireylerin özgürlük ve bağımsızlıkları için de tehlike arz ediyor. Bireyleri özel hayatları ile ilgili bilgilerin deşifre edilmeyeceğini her fırsatta ifade eden Google aynı zamanda dünyanın en büyük ve en güçlü reklam ağı. Bu projenin sonunda bireylerin psikolojilerine göre hareket edebilen bir arama motorunun satış ve pazarlama noktasında  kişilerin ilgi ve zaaflarını analiz etmesi de mümkün hale gelecek. Hali hazırda kullanıcı dostu kişiye özel sonuçların çıkarılmasında açık ara önde olan Google'ın yarın tüketim noktasında tercihlerimizi manipule etmeyeceğinin bir garantisi yok. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.