Google aramalarınızı yüzde 96 etkinleştirecek formül

Google aramalarınızı yüzde 96 etkinleştirecek formül

Google üzerinde arama yapan kullanıcıların yüzde 96’sı arama sonuçlarını daha kişiselleştirip, doğru ve net sonuçlara ulaşabildiğini bilmiyor. İşte en pratik yol

Google'da yapacağınız aramalarda sonuçların daha kesin, daha doğru çıkması için bazı yöntemleri kullanabilirsiniz. Ücretsiz ve kullanımı basit olan bu yöntemler ile Google arama sonuçları daha sağlıklı olacaktır.

Birçok internet sitesi Google'da üst sıralara çıkmak için çeşitli yöntemleri kullanıyor. Örneğin maç sonuçları kelimelerinde ilk sıralarda çıkmak isteyen web siteleri, maç sonuçları ile alakası olmayan bir yazı ile bunu başarabiliyor. Google son dönemde geliştirdiği algoritmalar ile bu tür spam sitelerin ön plana çıkmaması için çalışmaya devam ediyor. Fakat arama yapacak olan kullanıcı bu haberimizde yer alan yöntemleri kullanarak daha sağlıklı bir arama sonucu sayfası ile karşılaşabilir.

“~” sembolünü kullanabilirsiniz

Yakın anlamlı/eş anlamlı kelimelerle ilgili bir arama yapıyorsanız sonuçlarının daha sağlıklı çıkması için arama yapacağınız kelimeler arasında “~” sembolü koyabilirsiniz. Örnek olarak sağlık ~ yemek şeklinde bir arama yaparsanız, daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Bir web sitesinde yer alan içeriği arıyorsanız

Eğer aramak istediğiniz sayfanın bulunduğu sitenin adresini biliyor fakat ilgili yazıyı bulamıyorsanız; arama şeklini şu şekilde yapabilirsiniz: yenisafak.com haber

Bu şekilde yaptığınız aramada ilk sıraya ilgili web sitesini boşluk bırakıp aramanıza uygun kelimeyi yazabilirsiniz. Böylelikle arama sonuçlarında sadece ilgili site ile yazdığınız kelimelerin yer aldığı linkler çıkacaktır.

Yıldız işareti ile unuttuğunuz kelimeyi bulun

Asterisk * işareti Türkçe'de yıldız olarak biliniyor. Bu * işareti ile de arama yapabilirsiniz. Hatırlamadığınız kısmı * işareti ile belirleyin, ona göre arama yapın. Bu şekilde yapacağınız aramalarda Google * işaretinin olduğu kısma en uygun kelimeyi koyar ve sonuçları o şekilde size gösterir.

+ ve – işaretlerini kullanarak arama sonuçlarını filtreleyin

Birden fazla sözcükle arama yapıyorsanız, arama sonuçlarını filtreleyerek daha net sonuçlar çıkmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin kitaplarla alakalı bir site aramak istiyorsanız arama sonuçlarında kitap satan sitelerin çıkmasını engelleyebilirsiniz; örneğin dağ roman -satış

Bu şekilde yapacağınız arama sonuçlarında dağ ve roman kelimelerinin geçtiği kitap satış siteleri çıkmayacaktır. Bunu + işareti ile daha da geliştirebiliriz. Örneğin +dağ +roman kurt şeklinde bir arama yaparsanız dağ ve roman geçen siteler daha ön planda çıkar, kurt kelimesinin geçtiği siteler de sonrasında gelir.

Google üzerinde arama yapanların %96'sı yukarıdaki yöntemleri kullanmadan, direkt arama yapıyor; bu da spam siteler ve konuyla alakası olmayan bazı sitelerin arama sonuçlarında çıkmasını sağlıyor. Bu ve daha fazla yönteme şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Arama sonuçlarını kişiselleştirmek için yukarıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.