Google, Apple'a bunu yapacak

Google, Apple'a bunu yapacak

Mountain View merkezli teknoloji şirketi çalışmalara başlamış gözüküyor.

Cydia geliştiricisi Mohammad Abu-Garbeyyeh, gayriresmi yoldan iPhone'a gelen bildirimleri ve çağrıları Moto 360'ta çalıştırdı. Google görünüşe göre piyasadaki tüm Android Wear akıllı saatlere iOS uyumluluğu getirecek bir iPhone uygulaması üstünde çalışıyor.

Giyilebilir cihazlar için geliştirilen Android Wear, Apple'ın herhangi bir ürününe resmi destek sunmadan çıktı. Anlaşılan Google strateji değişikliğine gidiyor. Sonuç olarak Google, Apple kullanıcılarını Android tabanlı giyilebilir cihazlara dahil ederek pazarını daha da genişletebilir. Böyle bir durumda kendi akıllı saatini çıkarmaya hazırlanan Apple'ın nasıl bir uygulamaya gideceği de merak konusu. Ucuz çözümlü Android Wear akıllı saatler Apple Watch'un potansiyel bir kitlesini kendine çevirebilir de.

Araştırma şirketi Canalys'e göre 2014'te 720 bin Android Wear akıllı saat sevk edildi. Ama son öngörü raporları ve tedarik zinciri kaynaklarına göre bu sene sevkiyatı yapılacak akıllı saat sayısında büyük artış olacak. Google'ın genişleyen pazarda payını arttırmak istemesi sürpriz olmayan bir hamle.

Raporlara geri dönecek olursak Android Wear'ın iOS uygulaması için herhangi bir çıkış tarihi belirtilmemiş. Fakat 28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Google I/O Konferansı'nda uygulama açıklanabilir. Farklı bir kaynak arama devinin başlangıçta Android Wear'ın iOS'la olan uyumluluğu pek istemediğini, ancak Apple Watch'la birlikte bu kararından vazgeçtiğini belirtti.

sabah 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.