Google, Android'i direkt olarak gözümüze yerleştirebilir

Google, Android'i direkt olarak gözümüze yerleştirebilir

Yıllar evvel alınan bir patent gün yüzüne çıktı.

Bir süre önce yaptığımız haberimizde, Sony'nin yeni bir kamera teknolojisi üzerine çalışmalarının olabileceğinden, alınan patentlerden söz etmiştik. Bilgilere göre Sony, göz lensine bir kamera yerleştirebilir ve bu kamera sayesinde insanlar fotoğraflar ve videolar çekebilir, çektikleri görüntüleri de yine sanki önüne ekran varmış gibi izleyebilir. 

Biraz geriye gittiğimizde, Google Glass ile teknolojiseverlere birçok özelliğin sunulduğundan, ancak bu tip cihazların birçok toplumda endişeyle karşılanıp yasaklandığından da söz etmiştik.

Ve şimdi Google'dan bir patent haberi daha geldi ve bu kez işleri iyice ileri götürecek gibi görünüyor. Firma, popüler Android işletim sistemini bilinen mobil cihazlardan arındırarak direkt olarak gözünüze yerleştirmek istiyor olabilir. Zira alınan patentte, "Intra-ocular device" yani "göz içi cihazı" ibaresi bulunuyor. Tabii bunun için ek cihazlar gerekebilir.

Aslına bakarsanız bu yeni bir patent değil. 24 Ekim 2014'te Google'ın Life Sciences Bölümü'nün başındaki isim olan Andrew Jason tarafından alınmış. Tam olarak ne amaçla kullanılacağı ise henüz bilinmiyor.

Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.


Teknokulis - Mahmut Saral

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.