Google akıllı lens geliştiriyor

Google akıllı lens geliştiriyor

Google Glass projesi ile ilk başta kullanıcılar arasında büyük bir heyecan uyandıran ancak daha sonrasında projeyi hüsranla sonuçlandıran Google sahip olduğu yeni bir patent ile gerçek amacına ulaşabilir.

Google Glass projesi ile ilk başta kullanıcılar arasında büyük bir heyecan uyandıran ancak daha sonrasında projeyi hüsranla sonuçlandıran Google sahip olduğu yeni bir patent ile gerçek amacına ulaşabilir. Şirket yeni yaptığı patent başvurusunda akıllı lens geliştirebilmesinin önünü açıyor.

Şirketin başvurusunu yaptığı patent aslında bir lens. Görme bozukluğu yaşayan kullanıcıların gözlerine taktıkları bir lensten temel olarak bir farkı yok ancak teknik açıdan bambaşka bir düzeyde. Google yaptığı başvuruda lensin kullanıcıların görüş açısını genişleteceğini ve görmeyi iyileştireceğini de belirtmiş ancak lensin sahip olacağı özelliklerin belirtildiği kısımda lensin esas gücü ortaya çıkıyor.

Lensin üzerinde saklama alanı, sensörler, batarya ve radio eklentileri bulunuyor. Bu radio eklentileri sayesinde de lens diğer cihazlarla iletişime geçebiliyor. Lensin içinde bulunan entegre batarya ise göz küresinden enerji üretiyor ve lens bu sayede çalışır olarak kalıyor. Google bu teknolojiyi de “energy harvesting antenna” olarak adlandırmış. Glass projesi ile hüsrana uğrayan Google üzerinde çalıştığı bu yeni lens ile gerçek amacına ulaşabilir.

 

Webrazzi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.